• 2024 04 26

Nem született újabb magyar érem a jeruzsálemi Mastersen

2023-ban Budapesten rendezik a versenyt

Mindegyik magyar versenyző helyezetelenül zárt csütörtökön a cselgáncs Mesterek Kupáján. Tóth Krisztián, Vég Zsombor és Sipőcz Richárd közül csak az utóbbi tudott egy meccset nyerni, de ő is búcsúzott a nyolcaddöntőben.

A plusz 100 kilósok között Sipőcz Richárd győzelme a szerb Vito Dragic ellen, a csütörtöki nap egyetlen magyar sikerélménye volt. A győri versenyző ezzel a nyolcaaddöntőbe került, ott azonban már vereséget szenvedett a tadzsik Rakhimovtól. Egy súlycsoporttal lejjebb Vég Zsombor a grúz Szulemanidze ellen kezdte és fejezte is be a versenyt, neki ennyi jutott Jeruzsálemben. Tóth Krisztián sem fejezte be sikeresen az évet, hiszen hiába állt több mint 20 hellyel a világranglistán a francia Alexis Mathieu előtt, mégis kikapott tőle az első meccsén, így ő helyzetlenül, míg ellenfele ezüstéremmel zárta a versenyt. 

A legjobb hír így egy sportdiplomáciai siker volt. Hiszen 2023-ban Budapest ad otthont az olimpiai kvalifikációs cselgáncs World Tour kiemelt eseményének, a Mesterek Kupájának. A versenyt augusztus 4. és 6. között rendeik majd. Ez lesz jövőre a második legrangosabb cselgáncs viadal a vb után. 
    Az idei, 300 ezer dollár összdíjazású Mesterek Kupáját keddtől csütörtökig Jeruzsálemben rendezték, a hatfős magyar csapat az 52 kilogrammos Pupp Réka révén egy bronzéremmel zárt.