• 2024 03 28

Napi hírhalom - 12. 22. csütörtök

Napi hírösszefoglaló

Cselgáncs Mesterek Tornájától a hazai futballélet híreiig

Labdarúgás: A magyar válogatott továbbra is a 36. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet a vasárnap befejeződött katari világbajnokságon győztes Argentína előtt.

Országúti kerékpár: Csütörtökön délután tartotta a holland profi kerékpáros istálló, a Jumbo Visma jövő évi csapatbemutatóját, amelyen bemutatták a csapathoz csatlakozó Valter Attilát is. A magyar profi kerékpáros két évre írt alá. Egyelőre azonban nem tudni, hogy csapata melyik nagy körversenyen számol majd vele az idény folyamán.

Cselgáncs: Mindegyik magyar versenyző helyezetelenül zárt csütörtökön a cselgáncs Mesterek Kupáján. Tóth Krisztián, Vég Zsombor és Sipőcz Richárd közül csak az utóbbi tudott egy meccset nyerni, de ő is búcsúzott a nyolcaddöntőben. 

Öttusa: Bejelentette visszavonulását az aktív versenyzéstől Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázó. Csapatban és váltóban többszörös világ- és Európa-bajnok, egyéniben legjobb eredményeként vb- és Eb-ezüstérmes, de sokszor állt világkupán, hazai és nemzetközi versenyeken dobogón. Két olimpián szerepelt, a 2012-es londoni játékokon 12., 2021-ben Tokióban 26. lett.
   

Labdarúgás: A Ferencvárosban légióskodó Aissa Laidounit választották hazájában, Tunéziában az Év Labdarúgójának. Laidouni idén bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal, s bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe. Hazája válogatottjával ott volt - egyedüliként az OTP Bank Ligából - a katari világbajnokságon, amelyen remek teljesítményt nyújtott, bár társaival együtt már a csoportkör után búcsúzott.

Kézilabda: Bejelentette a norvég kapus, Emil Kheri Imsgard leigazolását az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdaklub.  A 24 éves játékos jövő nyáron távozik a norvég Elverumtól és Szegedre szerződik.

Az FTC további négy évvel meghosszabbította szponzorációs együttműködését az MVM-mel, a megállapodás értelmében még nagyobb hangsúlyt helyeznek az utánpótlás-nevelésre.

Röplabda: A cseh Dukla Libereccel találkozik a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében a Szent Benedek Röplabda Akadémiára.  A sorozat másik magyar csapata, a bosnyák Brcko ellen nyertes Swietelsky-Békéscsaba a német SSC Palmerg Schwerinnel csap össze a nyolcaddöntőben. A következő kör játéknapjai január 13-15. és január 20-22., a fürediek hazai pályán, a viharsarkiak idegenben kezdenek.

Az olasz másodosztályban szereplő Marsala csapatában folytatja pályafutását Szűcs Kinga, a magyar röplabda-válogatott ütője.

Szinkronúszás: A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megállapodott a vizes világszövetséggel (World Aquatics) arról, hogy a 2024-es párizsi olimpián férfiak is versenyezhetnek szinkronúszásban.  A World Aquatics honlapján olvasható közlemény szerint a férfiak a csapatok küzdelmeiben kaphatnak szerepet, válogatottanként ketten szerepelhetnek a nyolcfős együttesekben.