• 2024 04 25

Péni bronzérmes Kairóban

Az Elnök Kupán lett harmadik a magyar légpuskás

Péni István bronzérmet nyert Kairóban a sportlövők világkupadöntőjét tavaly felváltó Elnök Kupán a férfiak légpuska versenyszámában.

Péni Istvánnak kvótaszerzés egyelőre nem sikerült, hiszen a világbajnokságon még nem tudta kvalifikálni magát a párizsi olimpiára, azonban hogy jó úton halad a céljai felé, azt pénteken az egyiptomi fővárosban is bizonyította. 

Az UTE versenyzője a lgpuskások alapversenyében 627,4 kört lőtt, ezzel hetedikként került be a fináléba, amelyet nagyon jól kezdett, hiszen az első kört a második helyen zárta, így jutott be az elődöntőbe. Itt viszont az olasz Danilo Dennis Sollazzónak voltak kötélből az idegei, akik kettőjük csatáját 16-14-re megnyerte, így a háromszoros Európa-bajnok magyar sportlövő végül bronzérmes lett a 10 méteres számban.

Péni elégedett lehetett a harmadik hellyel, hiszen egy hete még lázas betegség kínozta, így ehhez képest ez az eredmény kifejezetten parádés. 

Szombaton két magyar lesz érdekelt a kairói verseny fináléiban. Major Veronika a nők 25 méteres pisztoly döntőjébe, míg Pekler Zalán a férfiak 50 méter három testhelyzetű puskás versenyének nyolcas döntőjében  lesz érdekelt.
    Az Elnök Kupán az olimpiai egyéni számok szerepelnek, és minden győztes 15 ezer eurót kap, illetve az év sportlövőjének járó elismerést is elnyeri.