• 2024 04 20

Napi hírhalom - 12.02.

Magyar vonatkozású sporthírek pénteken

Magyar érmek szerte a világon

Sportlövészet: Péni István bronzérmet nyert Kairóban a sportlövők világkupadöntőjét tavaly felváltó Elnök Kupán a férfiak légpuska versenyszámában. Péni az alapversenyből 627,4 körrel hetedikként jutott tovább, a finálé első körében második lett, majd az elödöntőben kikapott  az olasz Danilo Dennis Sollazzótól.

Parasport: A magyar női párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert a varsói kerekesszékes vívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású csapat a fináléban a lengyelektől szenvedett 45-44-es vereséget. 

Röplabda: A DEAC 3-0-ra megnyerte a MAFC elleni, vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzését a férfi röplabda Extraligában, miután a házigazda csapat jelezte, hogy anyagi gondok miatt nem tud kiállni a mérkőzésre.  Ha a fővárosiak a következő két mérkőzésükön sem játszanak, az MRSZ a versenykiírás értelmében kizárja őket a bajnokságból. A MAFC az előző idényben harmadik helyen végzett a férfi Extraligában.

A VK Prostejov otthonában játssza mindkét mérkőzését a Fatum-Nyíregyháza a női röplabda Challenge Kupa főtáblájának első fordulójában.  A két klub megállapodása értelmében az első mérkőzést december 21-én, a másodikat egy nappal később rendezik Csehországban. 
    A nemzetközi porondon még három magyar női együttes érdekelt: a Vasas a Bajnokok Ligája főtábláján, a Békéscsaba és a Szent Benedek RA pedig a CEV Kupában szerepel.

Kézilabda: Elszakadt a keresztszalagja Béatrice Edwige-nek, ezért a Ferencváros női kézilabdacsapatának olimpiai bajnok francia játékosa a mostani szezonban már nem léphet pályára. A beálló térde ezen a héten, az egyik edzésen sérült meg súlyosan.

Labdarúgás: Pénteken jelent meg a Dénes Tamás és Lakat T. Károly által írt A tüzes trón - Fradi-edzők mennybemenetele és pokoljárása című könyv. A szerzőpáros 288 oldalon bemutatja többek között Tóth Potya Istvánt, Schaffer Alfrédot, Mészáros Józsefet, Lakat Károlyt, Dalnoki Jenőt, Nyilasi Tibort és Szerhij Rebrovot is.