• 2024 04 23

Napi hírhalom - 2022. 12. 16.

A nap legfontosabb magyar sporthírei pénteken

Szalai Ádám távozik a Baseltől, sorsoltak a női kosárlabda kupákban.

Úszás: Szabó Szebasztián 50 méter gyorson bejutott a fináléba a Melbourne-ben zajló rövidpályás úszó-világbajnokság pénteki versenynapján.  A győriek 26 éves sportolója egyéni legjobbjától nem sokkal elmaradva, 20.83 másodperces teljesítménnyel a harmadik helyen került a döntőbe. A döntőt magyar idő szerint szombaton 11.39-kor rendezik.

Jégkorong:  Az előző idényben döntős Fehérvár 3-2-re kikapott a vendég Villachtól az osztrák jégkorongliga (ICEHL) pénteki játéknapján.

Hydro Fehérvár AV19-Villach (osztrák) 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
a magyar csapat gólszerzői: Nilsson (28.), Sarauer (37.)

A magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re győzött Ausztria vendégeként barátságos mérkőzésen Kapfenbergben, pénteken.

Ausztria-Magyarország 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
gól: Preiser (37.), illetve Horváth B. (6.), Páterka (12.)

Vízilabda: Az UVSE lesz az FTC döntős ellenfele a BENU női vízilabda Magyar Kupában, miután a Komjádi Uszodában zajló négyes döntő második elődöntőjében a bajnoki címvédő 14-5-re felülmúlta a III. Ker. TVE együttesét. Az UVSE-FTC döntőt szombaton 19 órától rendezik.

    BENU női MK, négyes döntő (Komjádi Uszoda), elődöntő:
UVSE-III. Ker. TVE 14-5 (4-4, 3-0, 5-0, 2-1)
FTC-Telekom Waterpolo - Tigra-ZF-Eger 12-10 (4-4, 4-2, 2-3, 2-1)

Labdarúgás: Nagy valószínűséggel már nem lép pályára a svájci FC Basel labdarúgócsapatában Szalai Ádám, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya. David Degen igazgatótanácsi tag a 34 éves csatár jövőjét firtató kérdésre azt felelte, hogy a "klub képviseletében azt mondhatom, már nem fog játszani".
    Szalai Ádámnak október közepén megtiltották, hogy részt vegyen a svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes együttes edzésein, aztán viszont a bázeli polgári bíróság november közepén úgy döntött, hogy a támadó a továbbiakban is edzhet a csapattal. A válogatottól visszavonult futballista februárban, a német élvonalbeli Mainzból igazolt a Baselhez, amelynek színeiben azóta 16 bajnoki találkozón négy gólt szerzett. Szalait jövő nyárig köti szerződés a Baselhez, amely februárban a Trabzonsporral találkozik a 16 közé kerülésért a Konferencia-ligában.

Kosárlabda: Az NKA Universitas PEAC a szlovák Piestanske Cajkyt, a SERCO UNI Győr pedig a török Galatasarayt kapta ellenfélül a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában.  A csapatok 16 párban, oda-visszavágó alapon küzdenek majd, az első meccsekre január 5-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Újabb 246 millió forintos támogatásban részesülnek a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának idei hetedik ütemében - jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.