• 2024 03 28

A versenyzők ellenzik, az elnökség támogatta

Kállai Ákos marad a női öttusa-válogatott szövetségi kapitánya

Felajánlotta lemondását a női öttusaválogatott kapitánya, az elnökség nem fogadta el. Folytatódik a patthelyzet.

Ha a legjobb magyar versenyző és a szövetségi kapitány nincs azonos hullámhosszon az semmiképpen nem szerencsés, de Gulyás Michelle és edzőjének Tibolya Péternek az ellentéte a regnáló szövetségi kapitánnyal, Kállai Ákossal szemben odáig fajult, hogy kialakult helyzet tisztázására augusztus 17-én alakult négytagú testület jött létre az Öttusa Szövetségben. 

 A júliusi világbajnokságon egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes volt Gulyás Michelle. Azonban a vb után  Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője (az újpestieknél öttusázik Gulyás) úgy nyilatkozott: a továbbiakban nem hajlandók együtt dolgozni a női válogatott szövetségi kapitányával. A döntésüket azzal indokolta, hogy az elmúlt években Kállai Ákostól nem kaptak támogatást, a klubedzéseiket nem látogatta a szakvezető, Gulyás Michelle pedig az egyik edzőtáborból sírva hívta fel őt azzal, hogy a kapitány olyanokat terjeszt róla, amik nem igazak.

A viszgálóbizottság decemberig várakozott a jelentésével, amelyet szerdán terjesztett az elnökség elé, amely előtt Kállai Ákos még egy menekülőutat is adott, hiszen az ülés előtt felajánlotta a lemondását. Az elnökség azonban úgy döntött, hogy minden marad a régiben. Vagyis maradt a jelenlegi felállás a szavazás után. 

A döntés követően Gyurka Márk Manó, a sportolói bizottság elnöke a versenyzők képviseletében bizalmatlansági indítványt nyújtott be a szövetség vezetőségének, azt kérve, hogy a testület vizsgálja felül a döntését. A hírek szerint a válogatott keret 18 versenyzőjéből 16 nem akar ugyanis Kállaival dolgozni. Az elnökség a beadott dokumentum részletes tartalmi áttekintését követően a közeljövőben ad érdemi visszajelzést az ígéretek szerint. A kérdés, hogy hajlandó-e meghátrálni vagy egy közös békésebb megoldás következik. Arra ugyanis már biztosan nem kapunk választ, hogyan fajulhattak el idáig az események.