• 2024 04 20

FTC győzelem a Bajnokok Ligájában

Teljes kupakör a nemzetközi vizeken

A Fradi a legjobbkor szerezte meg a vezetést a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában Budapesten a Marseille ellen. Éppen a találkozó legvégén. A franciák pontosan úgy játszottak, ahogy a korábbi években mindig, így nagyon kevésen múlt az, hogy ne távozzanak ponttal a Fradi elleni vendégségből. A tavalyi idény BL-bronzérmese azonban az utolsó negyedet 4-2-re megnyerte, és végül 9-8-ra győzött. A szombati BENU Magyar Kupa-döntőben sorozatban ötödször diadalmaskodó zöld-fehérek kevesebb, mint három perccel a vége előtt érték utol riválisukat és Sztilianosz Argiropulosz góljával nyerték meg a meccset. Az FTC így két győzelemmel és egy vereséggel áll, egy hét múlva a Jug Dubrvonik csapatát fogadja.


Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

FTC-Telekom Waterpolo - CN Marseille (francia) 9-8 (1-2, 2-2, 2-2, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Ve., Merkulov, Argiropulosz 2-2, Ubovic, Varga Dé. Damonte, 1-1

A Bajnokok Ligája másik magyar résztvevője az OSC, a Spandau ellen szintén hazai medencében szállt vízbe és hiába hajrázott jól, csak döntetlent játszott. Az újbudaiak két döntetlennel és egy győzelemmel állnak - egy hét múlva a spanyol Sabadellt fogadják.
    
csoportkör, B csoport, 3. forduló:
Genesys OSC-Spandau Berlin (német) 9-9 (2-2, 2-4, 2-0, 3-3)
a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Vi. 3, Tóth M., Salamon 2-2,, Csacsovszky, Manhercz 1-1

A férfi Európa Kupában már a nyolcaddöntőket rendezték a sorsolás miatt felemás magyar mérleggel.

A Vasas szerda este 11-7-es vereséget szenvedett a szerb Crvena zvezda vendégeként, de az első mérkőzésen aratott ötgólos sikerének köszönhetően bejutott a legjobb nyolc közé.

A magyar rangadót pedig a Szolnok nyerte, miután a Tisza-parti együttes két hete két góllal elveszítette az első felvonást, a szerdai visszavágón 8-5-re diadalmaskodott a Honvéd ellen, így továbblépett.

Eurokupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Crvena zvezda (szerb) - A-Híd VasasPlaket 11-7 (2-2, 3-2, 2-1, 4-2), továbbjutott: a Vasas, 22-21-es összesítéssel.

Szolnoki Dózsa - EPS-Honvéd 8-5 (3-3, 2-0, 3-1, 0-1), továbbjutott: a Szolnoki Dózsa, 19-18-as összesítéssel.