• 2024 04 24

Napi hírhalom - 12.01.

A legfontosabb csütörtöki sporthírek

A csütörtök legfontosabb sporthírei egy helyen

Labdarúgás: Megfelelő ajánlat esetén a Ferencváros hajlandó lenne tárgyalni a katari labdarúgó-világbajnokságon szerepelt tunéziai Aissa Laidouni eladásáról. Laidouni jelenlegi értéke a mértékadó transfermarkt honlapja szerint 4 millió euró, de a futballistának érvényes szerződése van a zöld-fehérekkel. 

Parasport: Veres Amarilla és Osváth Richárd is aranyérmet nyert a varsói kerekesszékes vívó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Torna: Sajtóvetítésen mutatták be a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, a Nemzet Sportolójáról szóló, "Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes" című portré-dokumentumfilmet. A film rendezője  Oláh Kata, operatőre, Csukás Sándor. A film december 8-án kerül a mozikba, illetve premier előtt a 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál zárófilmjeként láthatja a közönség.

Sportlövészet: A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) egyiptomi tisztújító közgyűlésén Győrik Csabát választották meg az edzőbizottság elnökének.  A tisztújításon a küldöttek új elnököt is választottak. A posztért komoly küzdelem folyt az olasz Luciano Rossi és az eddigi elnök, az orosz Vlagyimir Liszin között, s végül 136-127-re előbbi nyerte a szavazást.

Autó-motorsport: Szujó Zoltánt választották meg csütörtökön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) új elnökének a szervezet tisztújító közgyűlésén. Az eseményen 195 tagszervezet képviselője szavazott, a voksokból 102-t Szujó Zoltán, 93-at pedig az eddigi elnök, Oláh Gyárfás kapott. Szujó Zoltán megbízatása négy évre szól. 

Röplabda: A VK Prostejovval találkozik a Fatum-Nyíregyháza a női röplabda Challenge Kupa főtáblájának első fordulójában.

Kézilabda: December 1-től új néven, OTP Bank-Pick Szegedként szerepel a magyar sorozatokban és a Bajnokok Ligájában a város férfi kézilabdacsapata. A klub csütörtöki közleménye kiemeli, hogy az együttest már egy évtizede támogató hitelintézet névadó szponzorrá lépett elő.

Vágó Attila lett a női kézilabda NB I-ben szereplő MTK Budapest vezetőedzője. Az együttes egy győzelemmel és öt vereséggel az élvonal tabellájának 11. helyén áll jelenleg.

Ökölvívás: Több mint 200 fős mezőnnyel rendezik meg a jövő héten az ökölvívók idei országos bajnokságát, melynek 1989 óta először Miskolc ad otthont.