• 2024 04 19

Napi hírösszefoglaló - 10. 09.

Eb-sorsolás, cselgáncs vb, kézilabda Bajnokok Ligája

Győzelmek a Bajnokok Ligájában, hetedik hely a világbajnokságon és ellenfelek a Balkánról az Európa-bajnokságért.

Labdarúgás: Kelet-európai ellenfelet kapott a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak vasárnapi sorsolásán. A mieink a G-csoportban  Szerbia, Montenegró, Bulgária, Litvánia ellen játszanak majd a két továbbjutó helyért. 

A címvédő Ferencváros magabiztos játékkal 2-0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, és visszavette a vezetést a tabellán. Az FTC a bajnokságban ötödik hazai fellépését követően is megőrizte hibátlan mérlegét, míg a DVSC ötödik idegenbeli találkozója után is nyeretlen, egy döntetlenjét a negyedik vereség követte.

 OTP Bank Liga, 10. forduló: Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-0 (1-0), Groupama Aréna, 10 857 néző, v.: Berke
gólszerzők:  Vécsei (11.), Zachariassen (56.)

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-1)
gólszerzők: Varga B. (36.), illetve Corbu (7.), Favorov (66.), Baluta (77.)

A női A-válogatott a csehországi Zlínben  felkészülési mérkőzésen3-3-as döntetlent ért el a házigazdák ellen.

Cselgáncs: A 81 kilogrammos Ungvári Attila hetedik lett vasárnap a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.  A Győri AC versenyzője a negyeddöntőben szenvedett vereséget, majd a bronzéremig tartó vigaszágon az osztrák Shamil Borchashvilivel szállt szembe. Az osztrák egy földharcot követően leszorítást indítottés megnyerte a meccset. Ezzel Ungvári hetediként zárt a vasárnap másik magyar indulója, a 63 kilós Özbas Szofi a nyolcaddöntőben a lengyel Angelika Szymanska ellen kikapott és helyezetlenül zárt. 

Kézilabda: A Győri Audi ETO KC házigazdaként 32-16-ra legyőzte a horvát Lokomotiva Zagreb csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Míg a Ferencváros 32-30-ra nyert a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában. 

Sportlövészet: A versenyt remekül kezdő Pongrátz Bianka a 40. helyen végzett a női skeetlövők versenyében az Eszéken zajló olimpiai kvalifikációs koronglövő-világbajnokságon.  A szám másik magyarja, Molnár Diána szintén 20 korongot talált el vasárnap és 105 korongos összeredménnyel az 53. lett a 61 fős mezőnyben.
    A férfi skeetlövőknél Jakó Attila 108 koronggal a 104., Domokos Gábor 106 találattal a 109., míg Saranszki Péter 95 koronggal a 121. helyen zárt a 122 fős mezőnyben.
    

Öttusa: A szombati négy után vasárnap is jutott egy érem a magyaroknak a lengyelországi junior öttusa-világbajnokságon.  A zárónapon második lett az Erdős Rita, Viczián Bence páros vegyes váltóban a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint. Szombaton Koleszár Mihály arany-, Erdős ezüstérmet nyert, és dobogóra állhatott mindkét nem magyar csapata is: az Erdős, Bauer Blanka, Eszes Noémi alkotta női együttes győzött, a Koleszár, Viczián, Tamás Botond összeállítású férfi válogatott harmadik lett Zielona Górában.

Labdarúgás, Merkantil Bank Liga NB II, 11. forduló:

Pécsi MFC-Soroksár SC 2-1, Kolorcity Kazincbarcika SC-BFC Siófok 2-3, FC Ajka-Tiszakécskei LC 1-1, Békéscsaba 1912 Előre-Diósgyőri VTK 1-2, Gyirmót FC Győr-Szombathelyi Haladás 1-2, Budafoki MTE - HR-Rent Kozármisleny 3-0, Dorogi FC-Aqvital FC Csákvár 1-1, Szentlőrinc-Nyíregyháza Spartacus FC 2-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Credobus Mosonmagyaróvár 0-1

Atlétika: Szemerei Levente és Csillag Eszter nyerte a 37. Spar Budapest Maratont vasárnap. A kétnapos futófesztiválon több mint 17 ezren álltak rajthoz.

Torna: Mészáros Krisztofer talajon, lólengésben és ugrásban is győzött a tornászok szerenkénti országos bajnokságának vasárnapi versenynapján.

Tenisz: Piros Zsombor megnyerte a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett 53 ezer dollár összdíjazású keménypályás challenger-tenisztornát, miután a fináléban az ecuadori Emilio Gomez ellen győzött 6:2, 6:4-re.      

Extrém: A Józsefvárosi SZSE szektorlabdacsapat nyerte a Sao Paulóban rendezett klubvilágbajnokságot, míg a párhuzamosan zajló egyéni vb-n Lukács Viktor aranyérmet szerzett.