• 2024 03 19

A nap hírei - 2022. 10. 07.

Magyar sporthírek pénteken

Dicsőség és elnézéskérés és korai kiesés.

Labdarúgás, OTP Bank Liga, 10. forduló: MOL Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE FC 1-1 (1-0) , gólszerzők: Kodro (45+1.), illetve Ikoba (95.)

Újpest FC-Kecskeméti TE 1-2 (0-0),  gólszerzők: Diaby (104.), illetve Tóth B. (55.), Katona B. (80.)

Sportlövészet: Pongrátz Bianka a hetedik helyen áll a női skeetlövők versenyének első napját követően az Eszéken zajló olimpiai kvalifikációs koronglövő-világbajnokságon. A másik magyar induló az 51. A világbajnokságon minden versenyszámban négy-négy indulási hely talál gazdára a 2024-es párizsi olimpiára.

Cselgáncs: Az 52 kilogrammban világranglista vezető Pupp Réka első mérkőzésén kikapott pénteken a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, ezzel kiesett.  Az Európa-bajnoki bronzérmes paksi versenyző - akit a második helyen emeltek ki a szervezők - a 32 között a mongol Khorloodoi Bishrelt ellen kezdett, és végül a hosszabbításban intéssel szenvedett vereséget. 

Kézilabda: A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatá nyílt levélben kért elnézést a szurkolóitól a csütörtökön elszenvedett Bajnokok Ligája vereség miatt. A szegediek negyedik vereségüket szenvedték el az idei csoportkörben ezúttal a dán Aalborgtól kaptak ki hazai pályán 41-29-re. 

 Szilágyi Zoltán, a Debrecen női kézilabdacsapatának vezetőedzője pénteken meghosszabbította szerződését.

Jégkorong: Hat csapat vesz részt a november 10. és 13. között rendezendő jégkorong Sárközy Tamás Emléktornán. A Tüskecsarnokban a magyar mellett a szintén A csoportos francia és szlovén, valamint az elitből kiesett olasz, illetve a japán és az ukrán alakulat lép jégre.

Erste Liga, eredmények: Újpesti TE-Budapest JAHC 1-5 (0-0, 1-2, 0-3)
Gyergyói HK (romániai)-DEAC 2-5 (1-4, 1-0, 0-1)
SC Csíkszereda (romániai)-DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-0, 0-1, 2-2, 0-1), hosszabbítás után
Corona Brasov (romániai)-Dunaújvárosi Acélbikák 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Kosárlabda: A Ludovika Csata nyolc ponttal kikapott az izraeli Ramat Hasaron vendégeként pénteken a női kosárlabda Európa Kupa selejtezőjének első mérkőzésén

Női Európa Kupa, selejtező, 1. mérkőzés:  Ramat Hasaron (izraeli)-Ludovika Csata 70-62 (25-7, 14-17, 18-21, 13-17)

Könyvet jelentetett meg a Sopron Basket annak az emlékére, hogy áprilisban fennállása során először megnyerte a női kosárlabda Euroligát.

Vízilabda: Jövőre a világliga helyett világkupát rendeznek vízilabdában. A FINA pénteken jelentette be a sorozatot, melyben a férfiaknál és a nőknél is két divízióban bonyolítanak majd le selejtezőket. A magyar válogatottak mindkét nemnél az I-es divízióba kerültek. 

Vitorlázás: A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége - a kilenc tagú elnökség hat tagjának javaslatára - a jövő keddi elnökségi ülés napirendjére vette, hogy október 28-ára rendkívüli közgyűlést hív össze, amelyen Gerendy Zoltán elnök visszahívását és - a szükséges jogi lépések megtétele után - elnökségi tisztújítást kezdeményez.

Autó-motosport: Az összetett 29. helyén zárta a tereprali-világbajnokság csütörtökön véget ért marokkói futamát a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, amely csaknem kétévnyi kihagyás után indult újra versenyen.