• 2024 04 29

Vereség Belgrádban

Magabiztos Zvezda siker az Európa Ligában

A Ferencváros 4-1-re kikapott a Crvena zvezda vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik, csütörtöki fordulójában.

A Ferencváros szempontjából a legnagyobb előrelépés a nemzetközi porondon idén ősszel talán nem is a két győztes meccs eddig az Európa Ligában, hanem az, hogy a zöld-fehérek mindezt abszolút támadó futballal érték el. A Trabzonspor elleni siker értékét pedig különösen magasra emelte, hogy a Fradi emberhátrányban futballozva szerezte meg a győzelmet. Míg a Monaco ellen a hajrában harcolta ki a sikert a Fradi idegenben. A Csercseszov csapat így a csoport élén állva érkezett Belgrádba a Crvena Zvezda elleni harmadik El-találkozóra. Mindezt a Kecskemét elleni kínos bajnoki vereség után. A házigazba szerb gárda nulla ponttal vágott neki a harmadik fordulónak, azonban ahhoz, hogy a házigazda megszerezze a vezetést, kellett némi játékvezetői segítség. Ugyanis Ivanics az előtte álló Wingo kezére fejelte a 16-oson belül a labdát és a teljesen veszélytelen helyzetből büntetőhöz jutott a hazai együttes. A tizenegyest Kanga kíméletlenül használta ki. Nem sokkal később ismét egy fejesből lett gond, de Dragovic célt tévesztett, pedig nem sokan zavarták. A 35. percben aztán Mitrovics, aki eddig sohasem volt kezdő az Európa Ligában ezúttal bizonyította, hogy érdemes vele számolni, hiszen Botkáról remekül fordult le és kettőre növelte a Zvezda előnyét. A folytatásban a Fradi játszotta tovább a játékát, de mindössze két ígéretes helyzete volt a sötét mezeseknek. Előbb Tokmag kapáslövése, ami fölé ment. Majd Zachariassen próbálkozását blokkoltáka védők. Így ha vitatható is volt a VAR-ozás után megadott büntető, de mindenképpen megérdemelten vezetett a szerb együttes, amely egyébként a Bajnokok Ligája selejtező play-offját bukva el, került a második számú európai kupa főtáblájára.

A második félidő aztán a lehető legrosszabbul kezdődött az FTC szempontjából, mert egy remek hazai kontra végén Katai tökéletesen pontosan lőtte ki a hosszú alsó sarkot. A Fradi megpróbál meccsben maradni, de előbb Tokmag, majd Vécsei lövése sem talált kaput. A másik oldalon viszont Kanga hatalmas bombagólt lőtt, amikor majdnem 20-ról a hosszú felsőbe bombázott. Ez tényleg védhetetlen volt. A Fradi mélyütés kapott, de nem omlott össze, hanem próbált továbbra is támadni. A 71. percben aztán az első igazán jó támadását értékesítette a vendégegyüttes. Wingo indult el a szélen, Zachariassen érkezett remekül a beadására és egy védővel a nyakán a kapus lába között gurított a hálóba. A szépítő gól után Dibusz két bravúrja is kellett, hogy három gól maradjon a két csapat közti különbség. A hajrában Ryan Mmae telibe lőtte a kapufát, de maradt a három gólos Zvezda siker. A Ferencváros vereségének oka a hátsó alakzat hibái mellett ezúttal az volt, hogy mindössze három lövés ment a szerb együttes kapujára, így nem volt megfelelő a presszió sem a meccsen. Igaz a Fradi így is maradt továbbjutó helyen, hiszen a Monaco legyőzte 3-1-re a Trabzonsport, így hercegségbeliek is hat pontosak már. A Fradi hat pontjával még mindig csoportelső köszönhetően annak, hogy a rangsorban az egymás elleni eredmények számítanak, ezúttal a Monaco elleni siker sokat ér. A szerb és török együttesnek egyarán 3-3 pontja van. Folytatás egy hét múlva a szerbek ellen Budapesten.