• 2024 04 26

A nap legfontosabb magyar sporthírei - 2022. 10. 06.

FIFÁ-tól az Európa Ligáig.

A magyar labdarúgó-válogatott javított a világranglistán, az FTC pedig Belgrádban játszott. A nap magyar sporthírei.

Labdarúgás: A magyar válogatott egy helyet javítva a 36. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján.

Megkezdte az edzéseket Sallai Roland, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg futballistája, aki szeptemberben szenvedett arccsonttörést.

Kézilabda: A Pick Szeged házigazdaként simán, 41-29-re kikapott a dán Aalborg HB a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Férfi Bajnokok Ligája csoportkör, 4. forduló, B csoport: Pick Szeged-Aalborg HB (dán) 29-41 (15-17)

 Az izlandi Valur Reykjavík csapatával is azonos csoportba került a Ferencváros a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének csütörtöki sorsolásán.  A Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér B.Á.L.-Veszprémnek két "magyaros" ellenfele is lesz, ugyanis az A csoportban szerepel a portugál SL Benfica, amelynek vezetőedzője José María Rodríguez Vaquero - sportági becenevén Chema -, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, valamint a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen, amelynek egyik jobbátlövője a 12-szeres válogatott Bartók Donát.
    A bajnoki bronzérmes Balatonfüred a C csoportba került. A második számú európai kupasorozatban a csoportkörös rendszer 2012-es bevezetése óta Németország, Franciaország, Dánia, Spanyolország és Portugália után Magyarország a hatodik, amelyet egy szezonban legalább három férfi klub képvisel.
        A férfi Európa-liga csoportköre október 25-én kezdődik és február 28-án ér véget. A csoportokból az első négy-négy helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe.
    A csoport: Fejér B.Á.L.-Veszprém, SL Benfica (portugál), Kadetten Schaffhausen (svájci), Tatran Presov (szlovák), Frisch Auf Göppingen (német), Montpellier HB (francia)
    B csoport: Ferencvárosi TC, Pays d'Aix Université Club (francia), Ystads IF HF (svéd), Valur Reykjavík (izlandi), Flensburg-Handewitt (német), TM Benidorm (spanyol)
    C csoport: Balatonfüredi KSE, Skjern HB (dán), Fraikin BM Granollers (spanyol), Sporting CP (portugál), RK Nexe (horvát), Alpla HC Hard (osztrák)