• 2024 03 19

Napi hírhalom - 10. 20.

Minden, ami magyar sport csütörtökön

Szalai Ádámtól Madaras Norbertig

Vízilabda: Az élvonalbeli magyar vízilabdacsapatokat tömörítő liga Madaras Norbertet javasolja a szövetség következő elnökének. A posztot 2018 óta betöltő - Kemény Dénest váltó - Vári Attila múlt pénteken mondott le tisztségéről majd ő maga is Madarast ajánlotta elnöknek.

Labdarúgás: A svájci Blick című napilap értesülései szerint a magyar labdarúgó-válogatottól szeptemberben visszavonult Szalai Ádám egyéni edzéseket végez Bázelben, s nem látogathatja a svájci élvonalban szereplő Basel tréningjeit, miközben a támadó menedzsere értetlenül áll a kialakult helyzet előtt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség engedélyezte az NB II-es csapatoknak, hogy azok korábban rendezzék a meccseiket, ezzel is spórolhassanak a rezsiköltségeken.

Tenisz: Fucsovics Márton kiesett az első fordulóban a Nápolyban zajló, 612 ezer dollár (257 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán. A világranglistán 91. helyezett magyar játékos kínai Csang Cse-csen (109.) ellen szenvedett vereséget, 6:4, 7:6-ra.

Triatlon: Lehmann Csongor a felnőtteknél, Kovács Gyula pedig a junioroknál az első helyen zárta a triatlonosok Európa-kupájának idei versenysorozatát. Az U23-as korosztály rangsorában Kiss Gergely harmadikként végzett, míg az eggyel fiatalabbak, a juniorok között a férfiaknál Kovács Gyula bizonyult a legjobbnak, a nőknél pedig Kropkó Márta a harmadik lett.

Curling:  A magyar válogatott megnyerte az osztrákok elleni utolsó mérkőzését, ezzel a harmadik helyen végzett a skóciai Aberdeenben zajló curling vegyescsapat világbajnokság C csoportjában, így játszhat a negyeddöntőbe kerülésért.  A Tatár Lőrinc, Joó Linda, Kalocsai-Van Dorp Vera, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású négyes 10-1-re győzött csütörtök kora délutáni összecsapásán, így a skótokkal szemben 9-3-ra alulmaradt ausztrálok előtt végzett, akikkel az utolsó kör előtt holtversenyben állt a harmadik helyen. A magyar csapat a szombati nyitónapon 9-3-ra kikapott a házigazda skótoktól, vasárnap előbb Szlovákiát 7-2-re, majd Luxemburgot 8-1-re győzte le, hétfőn 10-6-ra alulmaradt a svájciakkal szemben, kedden 6-4-re verte az ausztrálokat, szerdán pedig 10-3-ra a mexikóiakat, majd 6-5-re az angolokat. Így hat győzelemmel és két vereséggel végzett a harmadik helyen a svájciak és a skótok mögött.