• 2024 04 18

Napi sporthírek - 10. 18.

Magyar Kupától női kézilabda-válogatottig.

Kosárlabda: A Sopron Basket női kosárlabdacsapata elvesztette az Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést kedden a francia Bourges otthonában. 

 Európai Szuperkupa-döntő: Bourges (francia)-Sopron Basket 65-44 (15-11, 14-15, 14-8, 22-10)

Labdarúgás: A Kecskeméti TE 1-0-ra kikapott kedden az ETO FC Győr vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, így a másodosztályú csapat jutott a nyolcaddöntőbe.

MOL Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
ETO FC Győr (NB II)-Kecskeméti TE 1-0 (1-0)
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Vasas FC 1-2 (0-1)

Pénteken 10 órakor kezdődik a jegyárusítás a november 20-án sorra kerülő magyar-görög barátságos labdarúgó-mérkőzésre, amely a tervek szerint Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése is lesz. 

Az NB II-es bizottság javaslatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének annak érdekében, hogy ne kelljen villanyfényes mérkőzéseket játszaniuk. A javaslat szerint - amelyet minden klub támogatott - nagyrészt 13 órakor kezdődnének a találkozók, ettől a helyi viszonyokra való tekintettel el lehetne térni, de csak 15 óráig bezárólag. Ezzel csökkenteni lehet a villanyvilágítás használatát, és az NB II-es sportszervezetek jelentős költségcsökkenést várnak az intézkedéstől.

Nemzetközileg elismert klubbal, a spanyol Villarreallal kötött szakmai együttműködést a DVSC, az erről szóló dokumentumot kedden sajtótájékoztatón írta alá Marcos Senna Európa-bajnok spanyol labdarúgó, a Villarreal nagykövete és Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke a Nagyerdei Stadionban.

Sportlövészet: Péni István szerepelt a magyarok közül a legjobban a férfi kisöbű szabadpuska fekvő számban a kairói olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, aki hatodik lett. Az UTE olimpiai ötödik helyezett sportolója a keddi 60 lövéses versenyt 626,9 körrel zárta, ezzel hatodik lett. Hammerl Soma 625,3 körrel a 16., Pekler Zalán 616,9-cel az 54. pozícióban fejezte be a versenyt. 

Ökölvívás: Szedeczki Lilla, Lakotár Hanna és Szűcs Szabina sem jutott tovább a keddi negyeddöntőjéből a montenegrói Budvában zajló női ökölvívó Európa-bajnokságon.

Kézilabda: Szöllősi-Zácsik Szandra után egy újabb balátlövőről, Háfra Noémiről derült ki, hogy sérülés miatt kihagyja a novemberi női kézilabda Európa-bajnokságot.A csapat október 24-én kezdi meg a közvetlen felkészülést, 29-én Románia, 31-én pedig Németország ellen lép pályára edzőmeccsen, Tatabányán. A válogatott november 2-án utazik Ljubljanába, ahol 4-én Svájccal, 6-án Horvátországgal, 8-án pedig Norvégiával találkozik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Menesztették Vida Gergőt, a női kézilabda NB I-ben szereplő MTK Budapest vezetőedzőjét.

Torna: Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Kardos Botond és Bátori Szabolcs alkotja a magyar válogatott keretét az október 29. és november 6. között Liverpoolban sorra kerülő torna-világbajnokságon.

Vívás: Márton Anna világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes kardvívó decemberre tervezi a visszatérését szülése és térdműtétje után.