• 2024 04 16

Napi hírösszefoglaló - 10. 12. szerda

Cselgáncs vb zárás és Európa Liga

Kulcsmeccsre készült az FTC, véget ért a cselgáncs világbajnokság.

Labdarúgás: Javítási lehetőségként tekint a Crvena zvezda elleni Európa-liga csoportmérkőzésre Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.  "Ha a 4-1-es eredményt nézzük, egy hete jobb volt a Crvena zvezda, de az biztos, hogy Belgrádban nem tettünk meg mindent, amit megbeszéltünk és ami szükséges lett volna a jó eredményhez. A rivális jó csapat, elvégre évek óta magas szinten teljesít, de most van lehetőségünk javítani" - fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatóján az orosz szakember.  A Ferencváros-Crvena zvezda El-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Cselgáncs: A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd az első mérkőzésén kikapott, ezzel kiesett szerdán a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

Tenisz: Gálfi Dalma bejutott a nyolcaddöntőbe a 250 ezer dollár összdíjazású kolozsvári keménypályás női tenisztornán. 

 1. forduló (a 16 közé jutásért):  Gálfi Dalma-Lucia Bronzetti (olasz, 9.) 4:6, 6:2, 6:4

Vitorlázás: Két futam után Érdi Mária vezet a vitorlázó ILCA6 (Laser)-világbajnokságon. A texasi Galveston-öbölben a korábbi korosztályos vb- és Eb-érmes magyar versenyző előbb a negyedik, majd az első helyen ért célba.

Vízilabda: Születésének ötvenedik évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor vízilabdázó emléke előtt a Magyar Posta.