• 2024 04 24

Mindhárom magyar kiesett

Sem Tóth, sem Nerpel, sem Gercsák nem tudta legyőzni első riválisát

Tóth Krisztián, Nerpel Gergely és Gercsák Szabina egyaránt elvérzett első ellenfele ellen a taskenti cselgáncs világbajnokság hétfő versenynapján.

    Tóth Krisztián a georgiaiból spanyollá lett Tristani Mosakhlishvilivel csapott össze, akit eddigi egyetlen találkozójukon legyőzött áprilisban Antalyában. A második csata nagy küzdelmet hozott, de akciókat nem. A bíró előbb lerántásért, majd szabálytalan fogásért és passzivitásért is figyelmeztette a vb-ezüsttel és -bronzzal is rendelkező magyart, s a harmadik intés - nyolc másodperccel a mérkőzésidő vége előtt - már a leléptetését jelentette.    
    Súlycsoporttársa, a TFSE-t erősítő Nerpel Gergely a 64 között a dél-koreai Han Dzsu Jeoppal találkozott, az ifi Eb-harmadik magyar jól tartotta magát, mígnem a hajrában ellenfele vazaarit érő akciót mutatott be rajta, és nyert.
    Ugyancsak helyezetlenül zárt Gercsák Szabina, a DVTK Eb-bronzérmes versenyzője a szlovén Anka Pogacnikkal szállt szembe, akivel 1/1-re állt a mérlege. A harmadik meccsük első négy perce csak intéseket hozott, aztán az aranypontig tartó hosszabbításból 1:43 perc telt el, amikor a szintén Eb-harmadik ellenfél karfeszítést indított, melyből nem volt menekvés a 26 éves Gercsák számára.
    Ezzel mindhárom hétfőn érdekelt magyar befejezte szereplését, kedden a 100 kilós Cirjenics Miklós és Vég Zsombor lép tatamira az üzbég fővárosban.