• 2024 04 25

Lendületben maradni

Király-Tálas Zsuzsa beszélt a Vasas-Óbuda idei szezonjáról

Jannisz Atanaszopulosz, a Vasas Óbuda a női röplabdázóinak görög vezetőedzője elégedett csapata őszi teljesítményével, hiszen a piros-kékek a sok sérülés ellenére csupán két vereséget szenvedtek az Extraligában, a Magyar Kupában elődöntősök, a Közép-európai Ligában (Mevza) ott lesznek a Final Fourban és a CEV Kupában sem vallottak szégyent.

A Vasas 6/1-es győzelmi mutatóval, 18 szerzett ponttal az élen áll a hatcsapatos Közép-európai Ligában, minek köszönhetően ott lesz a február 23-24-i, bécsi négyes döntőben. Emellett a hazai bajnokságban az alapszakasz első fele után a listavezető Békéscsaba mögött 3 együttes is ugyanannyi ponttal áll a táblázaton az 5. helyezett Kaposvár előtt (Szent Benedek, Vasas és Nyíregyháza). 

Király-Tálas Zsuzsa, a Vasas válogatott feladója honlapunknak elmondta: nem lesz könnyű a csabaiak kiejtése a Magyar Kupa elődöntőjében, főleg, hogy az Extraligában simán 3-0-ra a BRSE nyert ellenük. Az első felvonást jövő hét szombaton (01.15.) 17.00 órától rendezik a Folyondár utcában majd február másodikán este hattól a Viharsarokban lesz a visszavágó. Király-Tálas egy korábbi nyilatkozatában kiemelte: „Azt vallom, hogy hagyni kell érvényesülni az egyéniségeket, nem szabad elnyomni senkit”.

A beszélgetés elején Zsuzsanna elárulta: a 19 tétmérkőzéssel nehezített sűrű őszi menetelés után jól jött egy kicsit lazább időszak, hiszen most két hetet tudnak készülni a békéscsabaiak elleni Magyar Kupa csatákra.