• 2024 03 19

Cél a rájátszás a török napsütésben

A válogatott röplabdázó Szakmáry Gréta Aydinból nyilatkozott

Egyre jobban érzi magát Törökországban a magyar női röplabda-válogatott csapatkapitánya az Aydin Büyüksehir Belediyespor játékosa, Szakmáry Gréta, aki 4 évi németországi légióskodás után igazolt a világ egyik legerősebb bajnokságába.

2015 óta mindegyik Európa-bajnokságon ott volt a 30 éves négyes ütő, akit 2021 legjobb magyar női röplabdázójának választottak meg, 2016 és 2017 után immáron harmadszor. A 110-szeres válogatott kiválóság csapatával a Challenge-kupában már a legjobb nyolc között jár. Gréta Aydinban is meghatározó szerepet töltött be az elmúlt hónapokban, kényszerből átlóként is szerepelt már, de itt is megállta a helyét. A szőke röpis honlapunknak elmondta: klubjával a rájátszást célozták meg, ami elérhető és szeretne még maradni ebben a bajnokságban, mert kedveli az ottani stílust, mind a pályán, mind azon kívül is.

Szakmáry az elmúlt négy idényben a német SSC Palmberg Schwerinben szerepelt, amelynek utolsó szezonjában csapatkapitánya volt. Németországban egy bajnoki címet, két Német Kupa-aranyat és négy német szuperkupát nyert, továbbá két alkalommal elődöntőbe jutott a CEV Kupában. A nyíregyházi születésű sportoló szülővárosában kezdett el játszani majd Gödöllőn és Békéscsabán röplabdázott, utóbbi együttessel kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, valamint egyszer a Közép-európai Ligában is aranyérmet szerzett.