• 2024 04 20

Teher nélkül mennek Pekingbe

Hatodik hely az Európa-bajnokságon

Fantasztikus eredményt ért el a Chtchetinina Ioulia-Magyar Márk párosunk a tallinni műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. A kűrt követően, összesítésben 171,03 ponttal a hatodikak lettek a párosok mezőnyében.

A magyar bajnok kettős - amely a 2020-as Eb-n tizedik, a tavalyi világbajnokságon pedig a 14. volt - a Por a szélben (Dust in the wind) című dalra futott. Az előadás jól sikerült, egyetlen komoly, pontlevonással járó rontás volt, amikor a tripla toeloopnál Chtchetinina elesett. A rövidprogramban ugyanekkor Magyar esett el. A magyarok a 171,03-as pontszámuknál a szezonban már értek el jobbat: november 27-én 175,80-at kaptak a Szocsiban rendezett Grand Prix-viadalon. Magyar Márk honlapunknak elmondta: teher nélkül versenyezhetnek Pekingben, ami hozzásegítheti őket két hibátlan programhoz a téli olimpián.

A tavaly májusban összeállt Pavlova és Nagy idénybeli legjobb pontszámukat (161,32) produkálták annak ellenére, hogy több kisebb rontásuk volt. Kétszer a háromfordulatos kidobásoknál tenyerelt le Pavlova, és a páros ugrások sem mentek mindig összhangban.