• 2024 04 27

Sikeres idénykezdet

A férfi vízilabda-válogatott legyőzte Montenegrót

Az olimpiai bronzérmes magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos játékkal, 14-9-re legyőzte Győrben a montenegrói csapatot a világliga európai selejtezőjének nyitányán, idei első mérkőzésén.

Több, mint négy és fél percig kellett várni az első gólra a Magyarország-Montenegró világliga selejtező mérkőzésen. Erdélyi találatára azonban már a következő támadásból válaszoltak a vendégek. Azonban az első egyenlítést nem követte újabb, mert ugyan Marcz Tamás kísérletezésre is használta a találkozót, de ebből semmi sem látszott az eredményen. A fehér sapkás magyarok három góllal 4-1-re vezettek az első negyed végén, a második nyolc percet követően pedig már néggyel, 8-4-re. A lendület pedig a későbbiekben sem tört meg, hiszen újabb egy negyed után eljutottunk négyről az ötre, vagyis már öt gól volt a két csapat közti különbség, 11-6-ra állt a találkozó az utolsó felvonás előtt. A vendégegyüttes végül annak örülhetett, hogy az utolsó negyedet döntetlen hozta, így végül maradt az öt gólos különbség a két csapat között. A magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai utáni első találkozóját 14-9-re nyerte, így a győri uszoda közönsége biztos győzelmet láthatott a párizsi olimpia felé veztő út első lépéseként.

Férfi világliga, európai selejtező:
Magyarország-Montenegró 14-9 (4-1, 4-3, 3-2, 3-3)
gólszerzők: Vigvári Ve. 4, Manhercz 3, Jansik Sz. 2, Erdélyi, Zalánki, Mezei, Bedő, Vadovics 1-1, illetve Mrsic, Spaic, Ukropina 2-2, Perkovic, Popadic, Petkovic 1-1