• 2024 04 26

Búcsú az Európa-bajnokságtól

Vereség Izlandtól

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól a harmadik, utolsó fordulóban, kedden a budapesti MVM Dome-ban.

Két góllal nyerni és továbbjutni. Ez volt a kedd esti lecke a kék mezes magyar férfi-kézilabda válogatott számára az Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén, Izland ellen. A két gólos vagy annál nagyobb siker középdöntőt jelentette volna, minden más eredmény a számolgatást. Azonban csak az első félidő elején vezettek csak a mieink, innen folyamatosan Izland, hol egy, hol két góllal. A szünetben aztán 17-17-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után a 35. percben ismét a magyar válogatottnál volt az előny, de nem sokáig, mert a kék mezesek szinte azonnal fordítottak és már azért ment a harc, hogy Izland ne húzzon el három góllal. De ez nem sikerült az északiaknak, sőt a 48. percben már ismét itt volt az előny. De ez ismét egy kérészéletű vezetést volt. Igaz, hogy mind a két együttes nagyon sokat hibázott, de ha éppen itt volt az előny, akkor az pillanatokig tartott. Három és fél perccel a lefújás előtt azonban nem Bodóék, hanem Izland vezetett két góllal. A hajrában meg volt a sansz a sikerre, de Máté ezúttal nem tudta gólra váltani a hétméterest, majd az utolsó két támadásból nem sikerült gól dobni a magyar válogatottnak, így nemhogy nem sikerült nyerni, de 31-30-as vereség lett a vége. Így Magyarország nem jutott tovább a csoportjából, hiszen a harmadik helyen végzett. Így Izland és Hollandia került be a középdöntőbe, az első meccsen elszenvedett hollandok elleni három gólos vereségnek meg kellett fizetnie az árát. A magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság a szervezők nélkül folytatódik tovább.  

férfi kézilabda Európa-bajnokság, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, B csoport:
Izland-Magyarország 31-30 (17-17)

MVM Dome, v.: Marin, Garcia Serradilla (spanyolok)
lövések/gólok: 44/31, illetve 49/30
gólok hétméteresből: 8/6, illetve 2/1
kiállítások: 12, illetve 12 perc

Magyarország: Mikler - Rodríguez 4, Máthé 4, Lékai 3, Bánhidi 6, Szita 5 , Bóka 2, cserék: Sipos, Bodó 3, Topic 2, Hanusz, Székely, Ancsin 1, Ligetvári, szövetségi kapitány: Gulyás István