• 2024 04 19

„Szeretném élvezni a meccset”

Bondár Anna meglepetésre készül Melbourne-ben

A férfiaknál Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajoviccsal, a nőknél Udvardy Panna a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenkával, Bondár Anna a tizedik kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság 1. fordulóban.

Bondár Anna a sorsolás után honlapunknak elmondta: könnyebb sorsolásra számított, de nem foglalkozik már ezzel. „Egy agresszív, kemény, jó játékosról van szó, fel kell majd vennem vele a tempót. Szeretném élvezni a meccset, persze mint minden játékos, én is nyerni szeretnék, azaz meglepetést okozni” - nyilatkozta a sorsolás után a hajdúszoboszlóiak 24 éves teniszezője.

A világranglistán 92. Bondár elmondta az MTI-nek: olyan játékosokkal tudott edzeni az elmúlt napokban, mint a német Andrea Petkovic, a horvát Donna Vekic és az amerikai Danielle Collins, véleménye szerint utóbbi stílusa áll a legközelebb Pavljucsenkováéhoz.

Bondár egy kisebb sérülés miatt visszalépett az e heti sydneyi viadaltól, de mint megjegyezte, egy minimális pihenőt követően már százszázalékos állapotban tud edzeni és felkészülten várja az Australian Opent.