• 2024 03 29

Cél az elődöntő

Póta Georgina nyilatkozott a budaörsi Európa-Kupa negyeddöntő előtt

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata csoportmásodikként bejutott a második számú európai kupasorozat legjobb nyolc együttese közé még decemberben. A spanyolországi csoportküzdelmek során a házigazda Reus elleni 3:0-s vereség után az osztrák és a szlovák gárdát is legyőzték Póta Georgináék. A magyar bajnoki címvédő jövő szombaton, január 15-én hazai pályán játssza az olasz ASD Quattro Mori elleni Európa-kupa-negyeddöntő első mérkőzését.

A három román játékost foglalkoztató Quattro Morinak - amellyel a Budaörs még sosem találkozott - a csoportja megnyerésével sikerült bejutnia a negyeddöntőbe, ahol a pillanatnyi forma dönthet majd, mivel a két csapat közel azonos játékerőt képvisel. Póta Gina a honlapunknak elmondta céljuk az elődöntőbe jutás.

A budaörsi játékosok jelenleg egészségesek, de ez sajnos a jelenlegi bizonytalan helyzetben bármikor változhat. A csapat a második helyen áll a magyar Extraligában, és címvédőként ezúttal is döntőt játszanának a bajnokságban. Póta Georgina egy héttel az olasz csapat elleni első mérkőzés előtt Németországban lép asztalhoz. A budaörsi találkozóra a belépés díjtalan, de - a jelenlegi állapotok szerint - védettségi igazolványhoz kötött. A visszavágót január 19-én rendezik Cagliariban.