• 2024 03 28

Létfontosságú meccs következik

Szalai Ádám nem játszhat Tiranában

A magyar labdarúgó válogatott szombaton délelőtt még Telkiben edzett, majd elutazott Tiranába a soron következő Albánia elleni világbajnoki selejtezőre. Ahová már nem tartott a csapattal Szalai Ádám.

 A magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya ugyanis elkapta a koronavírust. Szalai Ádám pozitív koronavírustesztje így Marco Rossi nem számíthat rá a válogatott vasárnapi Albánia, valamint a jövő szerdai Andorra elleni mérkőzésén sem. A Mainz támadója mellett a válogatott social media managerének tesztje is pozitív lett, így ö sem utazott a csapattal.

Nálunk lesz hiányzó, az albánoknál nem, hiszen ott lehet a pályán Tiranában a hazaiaktól mindenki, aki számít, így az FTC csatára Myrto Uzuni is, aki eddig háromszor lépett pályára az albán válogatottban a világbajnoki selejtezők során, eddig mindig csak csereként. Legutóbb a lengyelek ellen hét percre. A továbbjutás szempontjából így mindkét együttesnek kulcsfontosságú lesz a vasárnapi mérkőzés. A házigazdáknak talán annál is fontosabb, hiszen egy vereség megpecsételheti az olasz szövetségi kapitány Edoardo Reja sorsát, aki a következőképpen nyilatkozott a meccs előtti sajtótájékoztatóján: 

"Egy olyan mérkőzést játszottunk Lengyelország ellen, ami után gyógyír kell a sebeinkre. Ezt kell megszereznünk Magyarország ellen. Nem játszottunk rosszul Varsóban, de az az eredmény nem ezt mutatja. Ezt mindenképpen javítanunk kell vasárnap este. Nyernünk kell, hiszen még versenyben vagyunk, megvan az esélyünk a csoportból való továbbjutásra. Tudjuk, hogy Magyarország jó és minőségi csapattal rendelkezik, de koncentrált játékkal megszerezhetjük a három pontot. Megvan a játékunk, amivel zavarba hozhatjuk a magyarokat. Természetesen nem kellett Uzunit kérdezgetnem arról, hogy milyen a magyar csapat, hiszen alaposan kielemeztük őket. Uzuninak van esélye arra, hogy vasárnap pályára küldjem, nagyon motivált. De a kezdő tizenegyről még nem döntöttem."

Az albánok tehát győzelemre készülnek, igaz a történelem ellenük szól, hiszen az eddigi magyar-albán meccsek során öt magyar győzelem mellett, egy döntetlen a mérleg. Mindezt úgy, hogy az albánok még gólt sem lőttek a mieinknek.