• 2024 04 19

Kettős tornagyőzelem után karriercsúcs - határ a csillagos ég

A teniszező Bondár Anna értékelése Normandiából

Bondár Anna nyerte a wiesbadeni, 80 ezer dollár (24.4 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát múlt vasárnap.

A nemzetközi szövetség (ITF) által szervezett verseny szombati elődöntőjében a világranglistán 179. játékos - akit a harmadik helyen emeltek ki a német rendezők - a svájci Conny Perrint (238.) győzte le 6:2, 6:3-ra, alig 51 perc alatt. Aztán a fináléban a Hajdúszoboszló SE sportolója az első kiemelt francia Clara Burellel (91.) csapott össze, és 1 óra 26 perc alatt 6:2, 6:4-re nyert, így karriercsúccsal a 146. helyre jött fel a WTA-rangsorban.

A 24 éves teniszező honlapunknak Franciaországból, Párizstól nem messze nyilatkozott, mivel kedden párosban, majd szerdán egyesben már ott folytatja szereplését. Szeretné, ha megőrizné remek formáját, azaz fejben és fizikailag is magas szinten tudna maradni Normandiában. Hangsúlyozta: jelentősen növelte önbizalmát az, hogy az elmúlt hónapokban sikerült több magasabban jegyzett ellenfelet legyőznie nagyobb tornákon. Elárulta, hogy mi okozta a legnagyobb fejtörést neki Wiesbadenben az egyéni döntő során.

Bízik abban, hogy gyerekkori álmát megvalósítva eléri a TOP100-at a világranglistán és onnan határ a csillagos ég. Végül kiemelte edzője, Kuhárszky Zoltán szerepét, akivel Budapesten dolgoznak közösen tavaly nyár óta.

Bondár párosban is döntőt vívott Wiesbadenben, Lara Saldennel az oldalán, a negyedik helyen kiemelt magyar-belga duó döntő rövidítésben 6:7 (9–11), 6:2, 10–4-re vert egy holland-ausztrál kettőst.

Anna idén júliusban a svédországi Bastadban rendezett 125 000 dolláros tornán a negyeddöntőig jutott. A következő versenyén Gdyniában egy WTA 250 kategóriájú tornán ezt is túlszárnyalta, ahol a selejtezőből indulva került a negyeddöntőbe. Szeptember elején a karlsruhei WTA 125K kategóriájú viadalon ismét negyeddöntős lett majd jött a kettős tornagyőzelem a másik német városban.