• 2024 04 27

Cél a rájátszás a Raktár utcában

Változott a lebonyolítás és változott a csapat is

Szélig Viktor a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója beszél az új amerikai edző irányításával átalakult csapat terveiről és lehetőségeiről

Vasárnap az osztrák Villach sem tudta megállítani a magyar ICEHL-csapatot! A Hydro Fehérvár AV19 3–2-es hazai sikerének köszönhetően négy fordulót követően is százszázalékos mérleggel áll és ezzel vezeti az osztrák központú jégkorong-bajnokságot.

Szélig Viktor a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója honlapunknak elmondta: a győzelmeknél is fontosabb a mutatott játék, valamint elárulta, hogy miért nem volt zökkenőmentes a felkészülésük. Kiemelte: az ICEHL létszámának bővítésével emelkedett a színvonal és így a sportvezető szerint még nehezebb lesz a legjobb nyolcba kerülni.

Kevin Constantine együttese szempontjából parádésan indult a vasárnapi mérkőzés a székesfehérvári csarnokban, szokás szerint szép számú közönség előtt: még három perc sem telt el, amikor előbb Campbell távoli lapos kapáslövése vágódott a bal kapuvasról a hálóba, majd mindössze 75 másodperccel később Jacobs pofozota be a pakkot közelről egy kapu mögül betett centerezés után.

A harmad felénél ugyan a villachiak svéd légióscsatára, Karlsson ziccerben szépített, ám a középső játékrész megint a hazaiak szájíze szerint indult: Terbócs István és Jacobs játszott ki szépen egy kontrát, előbbi tökéletes keresztpassza után utóbbi másodszor is mattolta az olasz válogatott Bernard kapust, a Fehérvár pedig ezzel már 3-1-re vezetett a Raktár utcában.

Az 52. percben hiába volt emberelőnyben a magyar csapat, a védők nem tudtak kitakarítani egy korongot a védekező harmadból, helyette a megszerzett pakkal Schofield egy gólra hozta fel az osztrákokat, joggal dühöngött a Volán finn kapusa, Tirronen. Szerencsére maradt a 3-2-es hazai vezetés, azaz ez lett a végeredmény. A Hydro Fehérvár AV19 négyből négy rendes játékidős sikerrel vett álomrajtot az új ICEHL-idényben, és ezzel egyedüli hibátlan együttesként vezeti a 14 csapatosra bővült mezőnyt (a cseh Znojmo és a szlovén Olimpija Ljubljana tért vissza a bajnokságba, plusz újoncnak számít az olasz Pustertal Wölfe.

Szélig Viktor végül megjegyezte: a fehérvárik most pénteken a Dornbirn majd két nappal később a Salzburg otthonában szeretnének minél több pontot gyűjteni és ezeken az idegenbeli mérkőzéseken még inkább kiderülhet, hogy hol tart az együttes. 

Idén az alapszakasznak nagyobb jelentősége lesz, mivel nem rendeznek középszakaszt és az 52 fordulót követően az első 6 csapat már biztosan tagja lehet a negyeddöntőnek.