• 2024 04 26

A Leverkusenben mutatott játékkal meglehet a pontszerzés

Európa-liga esélyleső a második kör előtt

Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori főtitkára szerint idén is bravúr kell az FTC-től, ezúttal az Európa-liga csoportkörében

Bár vezetést szerzett az első félidőben, a Ferencváros labdarúgócsapata végül 2-1-es vereséget szenvedett a Leverkusen vendégeként az Európa-liga G csoportjának első fordulójában múlt csütörtökön. A nagyot küzdő és helyenként kifejezetten jól futballozó zöld-fehéreknek nem sikerült pontot szerezniük a Bundesliga hatodik helyén álló Leverkusennel szemben. Vasárnap délután az FTC Hatvanban Magyar Kupa mérkőzésen nyert 9-0-ra és így a kupasorozat következő körében a megyei I. osztályban szereplő Tököllel találkozik Peter Stöger együttese várhatóan október 27-én szerdán.

Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori főtitkára honlapunknak elmondta: a Németországban mutatott játék és karakter alapján összejöhet a Fradi bravúros pontszerzése az EL 32 csapatos csoportkörében. Mint ismert a csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjával játszik a 16 közé kerülésért. Az EL csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

A Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Betis 4-3-ra legyőzte a vendég Celtic Glasgow együttesét az első játéknapon, így a magyar bajnoki címvédőnek nem lesz könnyű dolga a csoportkör második fordulójában jövő csütörtökön (szeptember 30.), amikor este kilenctől hazai pályán a spanyol Betist fogadja.

Elbert Gábor az interjúban beszélt arról is, hogy őt nem lepte meg az, hogy a magyar játékosok iránt a nyári foci Európa-bajnokság után sem nőtt meg a külföldi egyesületek érdeklődése, miközben egyre több külföldi válogatott labdarúgó igazol az NB1-be, ahol a légiósok aránya 41.6 százalék.

Végül szóba került a hétvégén elindult I. Tandori Dezső gombfoci emlékverseny is, amely egy kispesti bevásárlóközpontban lévő klubban zajlik.