• 2024 04 14

Vas Kata ezüstérmes az U23-as Európa-bajnokságon

Fetter Erik negyedik lett

Vas Kata Blanka ezüstérmet nyert pénteken az U23-as mezőnyversenyben a Trentóban zajló országúti kerékpáros Európa-bajnokságon.

A hegyikerékpárban a tokiói olimpián negyedik Vas a kontinensviadal honlapja alapján két másodperccel maradt el a győztes olasz Silvia Zanarditól. A 20. születésnapját egy héttel ezelőtt ünneplő magyar bajnok tavaly hatodik lett a kontinensviadalon ebben a korosztályban. Immár három szakágból van érme korosztályos világeseményről, miután korábban hegyikerékpárban vb-2., míg terepkerékpárban világbajnoki ezüst- és bronzérmes, illetve Eb-2. is volt a 23 éven aluliak között.
Jordán Dorka nem állt rajthoz, Schmidel Regina pedig nem fejezte be a viadalt, amelyen a 87 indulóból mindössze 31-en értek célba.

Fetter Erik negyedik helyen ért célba szombaton az U23-as férfi mezőnyversenyben.  A kontinensviadal honlapja alapján a győztes belga Thibau Nyssellel azonos időeredménnyel ért be negyedikként a 21 éves Fetter. A 133,6 kilométeres távot 67 bringás fejezte be, a másik magyar induló, Karl Ádám nem ért célba.
   
    Fetter remek formában érkezett a kontinensviadalra, augusztus 20-án a Tour du Limousin négynapos francia viadal zárószakaszát nyerte meg. Az Eb-n csütörtökön 21. lett az U23-asok időfutamában.