• 2024 04 19

Legyőzte az MTK a Honvédot

Ismét tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a kispesti csapat

Az MTK Budapest házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

A Honvéd kezdte támadólag a találkozót mégis az MTK szerzett vezetést negyed óra után, Grozav fejesét nem érte el Szappanos. Továbbra is mezőnyfölényben futbaloztak a vendég kispestiek, ám igazi gólhelyzetig nem jutottak el, így maradt a minimális hazai vezetés a szünetre. A második félidőben sem változott a játék képe, támadott a Honvéd, kontrázott az MTK. A 67. percben aztán nem csak a gólok, hanem már a létszám tekintetében is hátrányba kerültek a piros-feketék Baráth kiállítása után. Ennek ellenére továbbra is többet birtokolta a labdát a fehérben játszó vendég csapat, és az utolsó pillanatig harcolt az egyenlítésért, ám ez nem sikerült, így két vereséggel 1-5-ös gólaránnyal kezdte a szezont. A hazaiak ellenben első fordulóban gyűjtött egy pontjuk mellé hazai pályán hármat tettek hozzá.  

OTP Bank Liga, 2. forduló:
MTK Budapest-Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
gólszerző: Grozav (19.)
sárga lap: Miovszki (11.), Varju (14.), Perkovic (69.), illetve Baráth (17., 67.), Májer (56.), Villar (71.)
kiállítva: Baráth (67.)

MTK: Mijatovic - Varju, Perkovic, Nagy Zs. - Balázs B. (Baki, 86.), Palincsár (Prosser, 76.), Ramadani, Kocsis B. (Weir, a szünetben), Nagy B. - Grozav, Miovszki (Dimitrov, 62.)

Honvéd: Szappanos - Mezgrani, Baráth, Lovric, Talys - Zsótér (Gale, 90.), Hidi (Batik, 70.), Villar - Bőle, Eppel (Lukic, 71.), Májer (Pantelic, 57.)

(Fotó: MTI)