• 2024 04 26

Magyarok az olimpián - péntek

Augusztus 8.

Ez történt ma Tokióban

Birkózás:  A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail kikapott negyeddöntős mérkőzésén. A 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev 4-1-re kapott ki a japán világbajnok, Otoguro Takutotól, mivel legyőzője bejutott a fináléba, így folytathatja a küzdelmet a vigaszágon. 

Kajak-kenu: A pénteken rajthoz állt öt magyar egység közül négy kiharcolta a középdöntős folytatás lehetőségét kajak-kenuban a tokiói olimpián. A Balla Virág, Takács Kincső duó előfutamában másodikként végezve egyből bekerült a középdöntőbe.
    A férfi kenu egyeseknél, 1000 méteren Adolf Balázs szintén másodikként elődöntős. Fejes Dániel előbb hatodik, majd a reményfutamban ötödik lett, így ő befejezte olimpiai szereplését.
 A női kajaknégyes Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállításban előfutamában győzött és továbbment. 

A férfiak hasonló távján a Nádas Bence, Béke Kornél, Csizmadia Kolos, Tótka Sándor négyes az előfutamot elengedte, a reményfutamot már bztosan nyerte, így továbbment.

Atlétika: Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. helyen végzett 50 km-es gyaloglásban pénteken a tokiói olimpián. Helebrandt 3:57:53 óra, míg Venyercsán 3:59:05 óra alatt teljesítette a távot Szapporóban.

Kovács Barbara a 46. helyen végzett, Madarász Viktória viszont feladta a tokiói olimpián a női gyaloglók 20 kilométeres versenyét.

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni a 20. helyen zárta az egyéni összetett selejtezőt, így nem jutott a ritmikus gimnasztika döntőjébe a tokiói olimpián.  Az első két szer, a labda és a karika után a 21. helyen állt 43,600 ponttal. Majd szalaggal 22,300, míg buzogánnyal 25,400 pontot szerzett. Így összesítésben 84,400 ponttal, a 20. helyen fejezte be a viadalt.