• 2023 09 23

Hazai pályán is győzött a Kisvárda

Tíz emberrel szerezte meg a győzelmet a hazai csapat

A Kisvárda 2-1-re nyert a vendég Gyirmót ellen a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Kisvárda Master Good-Gyirmót FC Győr 2-1 (1-1)
Kisvárda, 2022 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Melnyik (32.), Bumba (56.), illetve Varga B. (35.)
sárga lap: Slimovic (90+4.), illetve Radics (23.), Zeke (51.), Varga B. (61.)
kiállítva: Ötvös (45.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Leoni - Melnyik (Gosztonyi, 90.), Slimovic - Ötvös - Navratil (Karabeljov, 67.), Mesanovic (Nagy M., 74.), Bumba

Gyirmót: Hársfalvi - Major (Hasani, 85.), Ene, Széles, Zeke - Herjeczki (Simon A., 60.), Nagy P., Vass Á. (Heffler, 63.), Radics, Medgyes - Varga B. (Lencse, 63.)

Nem esett egymásnak a két csapat, negyedóra elteltével azonban a hazaiak enyhe mezőnyfölénybe kerültek, a vendégek pedig többnyire ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni. A játékrész közepén intenzívebbé vált a mérkőzés, mindkét oldalon akadt egy lesen elakadt veszélyes támadás, de egyébként nem alakult ki komoly helyzet. Bő fél óra elteltével jutottak vezetéshez a kisvárdaiak, akik ekkor éppen egy gyirmóti akciót megakasztva kontrából voltak eredményesek. Nem sokáig örülhettek azonban: szabadrúgás után csúsztatásból gyorsan egyenlített a vendégcsapat.
A félidő hajrájában Ötvös sárga lapot kapott, majd videoelemzést követően a játékvezető ezt visszavonta, és pirosat mutatott fel, mert a hazaiak középpályása beletalpalt Nagy vádlijába.
A második félidőből tíz perc telt el, amikor visszavette a vezetést az emberhátrányban játszó Kisvárda. Ezután sokat támadott a Gyirmót, akadtak is egyenlítési lehetőségei, de ezekkel nem tudott élni. Egyre jobban betömörült saját kapuja elé a hazai együttes, és szervezetten védekezve őrizte az eredményt.

(Fotó: MLSZ)