• 2024 04 17

Győzött a PAFC és a Paks vasárnap

Esős vasárnap Pakson

A Paks 2-1-re legyőzte otthon a továbbra is nyeretlen és sereghajtó Újpestet, míg a Puskás Akadémia 1-0-ra győzött az újonc Gyirmót vendégeként.

A tolnai gárda 2015 októbere óta először nyert pályaválasztóként a lila-fehérek ellen. Gyorsan vezetést szerzett a Paks, de az Újpest bő negyedóra elteltével egyenlített. Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttesnek szép számmal akadtak lehetőségei, a vezetéshez a vendégek jártak közelebb, de Croizet lövése a kapufáról kifelé pattant.  A szünet után nagy lendülettel kezdett a Paks, beszorította a lila-fehéreket és egy 11-essel újra előnybe került. A vendégek hátrányban sem tudtak igazán felpörögni, a paksiak többször is lezárhatták volna az összecsapást, de például a hajrában a csereként pályára lépő Nagy hatalmas bombája is a kapufán csattant. Az Újpest hajtott ugyan az egyenlítésért, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 2-1 (1-1)

Paks, v.: Karakó
gólszerzők: Ádám (3.), Hahn (56., 11-esből), illetve Stieber Z. (17.)
sárga lap: Lenzsér (29.), Ádám (65.), illetve Kutrumpisz (55.)

Paksi FC: Nagy G., - Szabó J., Lenzsér, Kinyik, Lorentz (Szélpál, a szünetben) - Balogh (Papp, a szünetben), Bognár (Szabó B., 75.), Tamás - Sajbán, Ádám (Böde, 66.), Hahn (Nagy R., 84.)

Újpest FC: Banai - Pauljevic, Kasztrati, Kutrumpisz, Antonov - Mack, Csongvai (Szakály P., 83.), Mitrovic - Stieber Z. (Simon K., 83.), Croizet, Katona (Viana, 65.)

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött az újonc Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján, így a felcsútiak idegenbeli mérlege három bajnoki után is százszázalékos maradt. A házigazdáknak egyelőre várniuk kell első sikerükre az élvonalban, három döntetlenjük mellet a vasárnapi volt a második vereségük a mostani idényben. Már az első félidőben is a vendégcsapat volt kezdeményezőbb, a hazaiak olykor beszorultak a kapujuk elé, támadni pedig csak akkor tudtak, ha ellenakciókat vezettek. A szünetig gól nem esett, leginkább mert mindkét oldalon sok volt a pontatlanság.
    Fordulás után eleinte maradt a felcsúti fölény, majd amikor a Gyirmót éppen átvette a kezdeményezést, a vendégeknek sikerült megszerezniük a vezetést. A gól után mindkét oldalon cserékkel igyekeztek frissíteni csapataikon a vezetőedzők, az ugyanakkor látható volt, hogy a Puskás Akadémia a vezetés birtokában már egyre kevésbé akarta erőltetni a támadásokat.
    Az utolsó pillanatokban a hazaiak előtt még adódott egy nagy lehetőség, de egyenlíteniük nem sikerült, így a felcsútiak elvitték a három pontot a Gyirmótról.

Gyirmót FC Győr-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Győr, 2086 néző, v: Berke
    gólszerző: Nagy Zs. (63.)
    sárga lap: Karacs (27.), Varga B. (33.), illetve Puljic (93.)

    Gyirmót: Hársfalvi - Major, Karacs (Ikic, 73.), Széles, Zeke - Herjeczki (Mayer, 81.), Nagy P. (Hajdú, 66.), Vass Á., Radics, Medgyes (Hasani, 66.) - Varga B. (Lencse, 66.)

    Puskás Akadémia: Tóth B. - Nagy Zs., Stronati, Spandler, Deutsch L. (Gera D., 66.) - Favorov, Van Nieff, Corbu (Baluta, a szünetben) - Plsek, Géresi (Puljic, 67.), Komáromi (Slagveer, a szünetben)