• 2024 04 23

Darts világsztárok az Arénában

Kedvcsináló interjú Vereckei Lajos szakkommentátorral

A PDC darts világszervezet történetének első hivatalos viadala lesz hazánkban szeptember 3. és 5. között a Papp László Budapest Sportarénában. A sportág teljes elitje megjelenik, hiszen többek között olyan klasszisokat láthatnak majd a darts rajongók, mint Michael van Gerwen, Peter Wright, José de Sousa, Daryl Gurney, Joe Cullen, Michael Smith vagy James Wade.

A 2021 Hungarian Darts Trophy-n a házigazda jogán egyedülálló módon négy magyar is indul - mondta el honlapunknak Vereckei Lajos a sportág hazai szakkommentátora, aki most számára is új szerepben debütálhat.

Legjobbjaink közül ilyen sokan még nem vettek részt korábban PDC-tornán, most viszont Strbik Péter, Jagicza Gábor, Végső János és Rucska József is tábla elé áll majd – tette hozzá. Pénteken az előbb említett magyarokkal együtt összesen 32 játékos kezdi meg a versenyzést majd szombaton csatlakozik a 16 kiemelt világsztár is hozzájuk - emelte ki a szakértő. Budapestre jön az aktuális walesi világbajnok, Gerwyn Price is, aki korábban rögbijátékos volt, 2014-ben kezdett el dartsozni a PDC-nél. Beceneve "The Iceman". Mintegy 5000 nézőre számítanak a helyszínen a szervezők, akik teljesen átalakítják majd az Arénát például a sörpadokkal azért, hogy a tv-közvetítésekből megszokott hangulatú viadal szórakoztassa a közönséget a világszínvonalú dobások mellett szeptember első hétvégéjén.