• 2024 04 24

Győzött az FTC, a Kisvárda és a Fehérvár

Szombat az OTP Bank Ligában

Ez történt szombaton az OTP Bank Ligában.

Az éllovas Kisvárda több mint 30 percet emberhátrányban futballozva is 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján. Már az első percekben is a Kisvárda ragadta magához a kezdeményezést, az első nagy helyzetére tíz percet kellett várni. A Mezőkövesd kifejezetten pontatlanul és védekező felfogásban futballozott, emiatt a felezővonalat sem gyakran lépte át. Az éllovas hazaiak fölénye aztán bő félóra játék után góllá érett, ez pedig még nagyobb lendületet adott a csapatnak, amely azonban hiába szorította be ellenfelét, előnyét nem tudta növelni a szünetig, mert Piscitelli bravúrral hárította a gólszerző Mesanovic közeli lövését.
    A folytatásra kettős cserét hajtott végre Pintér Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője, amitől csapata támadóbb szellemű lett, ennek ellenére a Kisvárda kézben tartotta a mérkőzés alakulását pedig Hej durva szabálytalansága miatt emberhátrányba került. A vendégek létszámfölényben sem tudtak újítani, sőt, a továbbra is nagy kedvvel futballozó Kisvárda egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét. A hátralévő időben a Kisvárda már átengedte a területet ellenfelének, amely így sem tudott faragni a hátrányából.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)
--------------------------------------------------
Kisvárda, 2289 néző, v.: Káprály
    gólszerzők: Mesanovic (34.), Navratil (65.)
    piros lap: Hej (56.)
    sárga lap: Zlicic (50.), Mesanovic (58.), Cirkovic (68.), illetve Cseri (3.), Katanec (35.), Vutov (41.)

    Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Prenga, Cirkovic, Matheus - Karabeljov (Lucas (91.), Melnyik - Navratil (Czérna, 86.), Bumba (Gosztonyi, 91.), Zlicic (Simovic, 59.) - Mesanovic (Ötvös, 86.)

    Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Farkas D., Katanec, Kocsis G., Martinez - Karnyicki (Calcan, a szünetben), Chrien (Derekas, 71.), Cseri (Madarász, 78.) - Besirovic, Jurina, Vutov (Drazic, a szünetben)

A címvédő Ferencváros magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a vendég Debrecen együttese felett.  Az első félidőben végig nagy fölényben futballozott a hazai csapat, azonban bő negyedóra után a Debrecen szerzett vezetést a korábbi ferencvárosi játékos Ugrai fejesével. A hazaiak rengeteg lehetőséget dolgoztak ki és végül a 39. percben Mak remek lövésével egyenlítettek.  A szünet után nem sokkal büntetőből fordított a Ferencváros, a VAR-vizsgálat öt percet követően hozott döntést a lesgyanús szituációban. Néhány perccel később újabb 11-est kapott a Ferencváros, de Nguen ezúttal hibázott. Ennek ellenére sem kellett sokat várni a harmadik hazai találatra, Mak duplájával magabiztosra növelte előnyét Peter Stöger csapata. Laidouni a pályára lépését követően szinte azonnal eldöntötte a három pont sorsát, a Debrecen Ugrai második találatával az utolsó pillanatokban már csak szépíteni tudott. a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján.

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 4-2 (1-1)
Groupama Aréna, 7325 néző, v.: Bogár
    gólszerzők: Mak (39., 68.), R. Mmaee (56., 11-esből), Laidouni (73.), illetve Ugrai (17., 90.)
    sárga lap: Zachariassen (14.), Szánthó (49.), Botka (62.), illetve Varga J. (30.), Korhut (52.), Tischler (81.)

    Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Civic (Csontos, 88.) - Zachariassen (Laidouni, 69.), Haratin - Mak (Vécsei, 78.), Nguen (Gavric, 69.), Uzuni (Szánthó, a szünetben) - R. Mmaee

    Debreceni VSC: Kosicky - Kusnyír, Baráth P., Korhut, Ferenczi J. - Dzsudzsák, Varga J. - Bévárdi, Soltész (Tischler, 71.), Ugrai - Sós (Pintér, 86.)

   A MOL Fehérvár FC újonnan igazolt támadója, Kenan Kodro góljaival, hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég MTK Budapestet. A fehérváriak győzelmükkel megelőzték az MTK-t és felléptek a tabella második helyére. A Fehérvár kezdte veszélyesebben a meccset, sorra jöttek helyzetek - köztük egy lesgól is -, de a vezetést nem tudták megszerezni a hazaiak. Az MTK sokáig kapura teljesen veszélytelenül játszott, a szünet előtt azonban Gheorghe Grozav előbb kapufát lőtt, majd fejesből a vezetést is megszerezte a fővárosiaknak. A fordulást követően alaposan megváltozott a játék képe: a vendégek támadtak és játszottak veszélyesen, míg a Vidi a tizenhatosig is nehezen jutott el. A 60. perctől újra felpörgött a Fehérvár és a frissen igazolt bosnyák Kenan Kodro büntetőjével, majd fejesgóljával megfordította és megnyerte a meccset.


  MOL Fehérvár FC - MTK Budapest 2-1 (0-1)

 MOL Aréna Sóstó, 2146 néző v.: Pintér Cs.
    gólszerző: Kodro (73. - 11-esből, 79.), illetve Grozav (45+1.)
    sárga lap: Weir (19.), Dimitrovic (59.), Ramadani (68.), Varju (72.), Grozav (75.), Perkovic (88.)

    Fehérvár: Kovácsik - Kojnok (Lüftner a szünetben), Rus, Musliu, Heister - Dárdai (Kovács I. 62.), Szendrei, Makarenko, Petrjak (Jallow 89.) - Zivzivadze (Szabó L. 80.), Nikolics (Kodro 62.)

    MTK: Mijatovic - Varju (Kocsis B. 83.), Perkovic, Nagy Zs. - Palincsár (Haraszti 83.), Weir, Ramadani, Dimitrovic (Kata 66.), Nagy B. (Balázs B. 66.) - Miovski, Grozav (Vancsa 77.)