• 2023 02 08

Újra győzött a Honvéd

Két győzelemnél járt a piros-fekete gárda

A Budapest Honvéd kétgólos győzelmet aratott Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Az első három kör során nyeretlen fővárosi együttes egymás után másodszor gyűjtötte be a három pontot 3-1-es sikerrel.

 

A hazai védelem rendkívül bizonytalanul kezdett, a vendégek pedig ezt kíméletlenül kihasználták, aminek köszönhetően szűk negyedóra után már kétgólos előnyben voltak. A Honvéd a folytatásban könnyedén tovább növelhette volna a különbséget, de Nagy Dominik többször is hibázott nagy helyzetben. A ZTE hiába birtokolta némileg többet a labdát, egészen az első félidő utolsó pillanatáig nem adódott nagy lehetősége a gólszerzésre, akkor pedig Szappanos bravúrral hárított.
A szünetben három cserével frissítette csapatát Waltner Róbert, a házigazdák vezetőedzője, s a Zalaegerszeg a korábbiaknál jóval elszántabban folytatta a küzdelmet. A Honvéd jó tíz perc után kijött a szorításból, és kontrákból veszélyeztetett, de a mérkőzést végleg eldöntő harmadik gólt mégsem egy ilyen akcióból, hanem egy szögletet követően szerezte meg. A hajrához közeledve aztán - ugyancsak egy sarokrúgásból - szépíteni tudtak a hazaiak, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 1-3 (0-2)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3500 néző, v.: Antal
gólszerzők: Serafimov (74.), illetve Lukic (9.), Hidi (13.), Tamás K. (70.)
sárga lap: Serafimov (59.), Ubochioma (89.), illetve Lovric (27.)

ZTE FC: Demjén - Lesjak (Huszti, a szünetben), Serafimov, Kálnoki-Kis (Bobál, a szünetben), Gergényi - Sankovic, Koszta (Ubochioma, 64.), Bedi - Milovanovikj (Halilovic, 23.), Babati (Grezda, a szünetben), Skribek

Budapest Honvéd: Szappanos - Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. - Pantelic, Hidi, Zsótér - Bőle (Nagy G., 59.), Lukic (Eppel, 79.), Nagy D. (Banó-Szabó, 90.)