• 2024 03 28

Négy között a Veszprém a SEHA Ligában

Kettős győzelem a Nexe ellen

A címvédő Telekom Veszprém négyes döntőbe jutott a férfi kézilabda SEHA Ligában, mivel 30-25-re legyőzte a horvát RK Nexe csapatát a negyeddöntő csütörtöki, hazai visszavágóján, így kettős sikerrel lépett tovább.

A párharc első meccsét hétfőn 35-33-ra nyerte meg a magyar együttes a horvátországi Nasicében (Nekcse). A négyes döntőt jövő péntektől vasárnapig rendezik zárt kapuk mögött Zadarban (Zára).

A hazaiak keretéből Andreas Nilsson és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott. A vendégek egyik legjobbja, Halil Jaganjac a bemelegítés során megsérült, ezért nem léphetett pályára.
Az első perctől a címvédő diktálta a meccs iramát, és Vladimir Cupara védéseire alapozva, Blaz Blagotinsek jó védekezésének, illetve góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét. A 17. percre egy gólra felzárkózott a Nexe, de a tokiói olimpiai bajnok Kentin Mahé vezérletével ismét ellépett a Veszprém (12-7).
A folytatásban is magabiztosan kézilabdáztak a házigazdák, a horvát csapat szinte csak a remeklő Mihailo Radovanovic kapusnak köszönhette, hogy a szünetben mindössze négygólos hátrányban, vagyis "látótávolságban" volt ellenfeléhez képest.
A második felvonás elején Gasper Marguc találataival tartotta előnyét a Veszprém. Cupara a meccs háromnegyedénél már a harmadik horvát büntetőt hárította, részben neki volt köszönhető, hogy tíz perccel a vége előtt, 24-20-as hazai vezetésnél eldőlt a párharc. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy a második félidőt is megnyeri-e a Veszprém, és végül ez is sikerült a címvédőnek.
Vladimir Cupara 14 védéssel járult hozzá a házigazdák sikeréhez.
A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, a Veszprém egy döntetlen mellett hetedszer győzött.

SEHA Liga, negyeddöntő, visszavágó:
Telekom Veszprém-RK Nexe (horvát) 30-25 (14-10)
a legeredményesebb játékosok: Marguc 6, Nenadic 5, Blagotinsek, Mahé 4-4, illetve Severec, Tomic 5-5
Továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 65-58-as összesítéssel.