• 2024 04 27

Balczó András gratulációjával tért haza Tokióból

Hatodik hely után és döntés előtt: interjú Marosi Ádámmal

A londoni olimpián bronzérmes, ezúttal Tokióban hatodik öttusázó, Marosi Ádám azzal kezdte honlapunknak, hogy a dicsőségfalra felkerülni már önmagában jó érzés, de persze az érmesek, különösen a győztesek elismerése az más.

"Még az olimpiai faluban rám írt Balczó András, hogy gratulál a helyezésemhez, és annak velem együtt örül. Magyar öttusázó ennél nagyobb elismerést nem kívánhat magának” – nyilatkozta a 2012-es nyári olimpia bronzérmese, a Honvéd világ- és Európa-bajnok sportolója.
Pályafutásának folytatásáról elmondta: le kell higgadnia, hogy minden érvet és ellenérvét a helyén tudjon értékelni, akar-e még öttusázni vagy sem.
Még nem tudja, hogy belevág-e az öttusa új változatába vagy 37 évesen befejezi a pályafutását. Egy biztos - ahogy Marosi is kiemelte - a bevezetés előtt álló szabályváltozás nem a 35 pluszos, hanem a húszat éppen betöltő öttusázóknak kedvez, amit nem szabad figyelmen kívül hagynia. Még úgy sem, hogy a párizsi ötkarikás játékokig kevesebb, mint három év van hátra.
A Sportszázad tagja végül elárulta, hogy edzőként vagy sportvezetőként is el tudja képzelni magát a jövőben, ha végül mégis úgy határoz majd, hogy abbahagyja, viszont az egy “nagyon nehéz döntés lesz” részéről.
A százados 2009 után az idei kairói világbajnokságon is aranyérmes lett.