• 2024 03 29

A pokol vár a Young Boysra az Üllői úti visszavágón

Bánki József értékelte az BL play-off első meccsét

A Ferencváros fordulatos mérkőzésen, több mint egy órán keresztül emberelőnyben játszva, 3-2-re kikapott Bernben a Young Boystól a Bajnokok Ligája playoff körében. A visszavágó augusztus 24-én, azaz jövő hét kedden lesz a Groupama Arénában várhatóan teltház előtt este kilenctől és mint ismert a világjárvány miatt svájci drukkerek nem mehetnek be a stadionba.

A zöld-fehér egyesület korábbi meghatározó középpályása Bánki József szerint az Üllöi úti stadion fantasztikus közönsége és az általuk teremtett hangulat meglepheti a svájci bajnokot, amely csapat szerda este bizonyította, hogy mennyire erős. Az egykori ötszörös olimpiai válogatott labdarúgó honlapunknak elmondta: figyelni kell és külön készülni a szélvészgyorsan gondolkodó és játszó ellenfél valamennyi játékosára, miközben az első találkozón is kiderült, hogy ők is tudnak hibázni, mint például a védő, Camarra, aki odaajándékozta az FTC csatárának, Bolinak a labdát, aki kegyetlenül be is rúgta a helyzetet. Bánki hozzátette: a berni stadion műfüves talaja szerda este a Fradit zavarta, a visszavágón viszont a Groupama Aréna kiváló minőségű gyepszőnyege a ferencvárosiaknak kedvezhet.
Véleménye szerint a magyar bajnok taktikailag és fizikailag remek állapotban van, az edző Peter Stöger pedig a Wankdorf stadionban is jól reagált a szituációkra. Azért van hiányérzet benne, mert nem élt a hatalmas lehetőséggel a Ferencváros, hiszen több mint egy félidőn keresztül emberelőnyben focizhatott, átlövésből mégis gólokat kapott. Boli második találata viszont visszahozta a reményt és nagyon bízik Bánki József a Bajnokok Ligája csoportkörében, amihez két góllal kell megverni - akár a hosszabbításban - a svájciakat. Az Üllői úti katlan pokoli hangulata elbizonytalaníthatja a szintén a BL csoportkörébe igyekvő profi ellenfelet is - fejezte be Bánki, aki 1980 és 1990 között 163 mérkőzésen 26 gólig jutott az FTC felnőtt csapatában