• 2024 04 26

Eljegyzés után olimpiai bronzérem

Az öttusázó Kovács Saroltának volt oka idén a boldogságra

A BOK csarnokban múlt hétfőn megrendezett olimpiai fogadáson úgy ünnepelte a közönség a székesfehérvári öttusázó Kovács Saroltát, mintha aranyérmes lett volna a tokiói nyári olimpián. Nem véletlen, mivel három hónappal ezelőtt trombózis miatt még az is felmerült, hogy abba kell hagyni az élsportot.

Ehhez képest tündérmesébe illő versenyzéssel bronzérmes lett a 30 éves sportoló a női öttusázók 36 fős döntőjében a japán fővárosban.
A világ- és Európa-bajnok sportoló szerint a hite volt az egyik kulcsa a bravúrnak - ahogy elmondta honlapunknak. Azt is elárulta, hogy sokat beszélt a versenyt megelőző napokban is egyik edzőjével a 2004-ben Athénban olimpiai bajnok Vörös Zsuzsával, aki azt mondta neki: "Te már csak nyerhetsz". Saci ezt megfogadta és a végeredményt már ismerjük. Kiemelte még a szurkolóktól kapott rengeteg szeretetet, amiből nagyon sok erőt merített.
Erre szüksége is volt, hiszen ahogy már említettük: Kovács Saroltának nem csak a Covid miatt volt nehéz az elmúlt időszak. A kiváló és csinos öttusázó egy térdműtéten is átesett tavasszal, ami miatt majdnem lemaradt az olimpiáról. Hetekkel a beavatkozás után ugyanis szövődmény lépett fel, és nem tudta használni a lábát. Kiderült, hogy nem kapott vérhígitót a műtétet követően és emiatt vérrög keletkezett a vádlijában. A mostani volt a harmadik olimpiája, ami egyben a legemlékezetesebb lett számára is, hiszen óriási szívvel küzdve állhatott fel a dobogóra két sikertelen nyári játékok után. Mentális ereje nem hagyta cserben.
Szeretné kipróbálni az új 90 perces öttusát is, de előbb az őszi Katonai Világjátékokon vesz részt és senki ne lepődjön meg, ha hamarosan esküvőről is értesülhetünk a közösségi médiából, mert Kovács Saroltát már eljegyezte a párja.
De ez már egy másik történet, ahogy az is, hogy milyen hosszú út vezetett a 2007-es berlini világbajnokságtól a tokiói olimpiai bronzéremig