• 2023 02 03

Megszerezte első pontját a Honvéd

Az Újpest otthonában elért döntetlen siker a jelenlegi Kispestnek

Az eddig pont nélkül sereghajtó Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent ért el az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, a nap másik mérkőzése, a ZTE-Puskás Akadémia találkozó vihar miatt flbeszakadt.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2025 néző v.: Berke
gólszerzők: Katona (34.), illetve Lukic (60. - büntetőből)
sárga lap: Tallo (11.), Csongvai (29.), Banai (44.), Antonov (59.), Simon (86.) illetve Zsótér (33.), Klemenz (71.)

Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumbisz, Antonov, Pauljevic - Csongvai (Bjelos 84.), Dmitrovic, Mack - Croizet - Katona, Tallo (Simon 57.)

Budapest Honvéd: Szappanos - Mezghrani, Batik, Klemenz, Talys (Tamás 65.) - Zsótér (Hidi 52.), Pantelic (Banó-Szabó 82.), Nono - Bőle (Májer a szünetben), Lukic (Eppel 82.), Nagy

A vendégek kezdtek jobban, ám egy-két veszélyes támadás után kiegyenlítetté vált a meccs. Az első fél órában közepes színvonalú, veszélytelen játék folyt a pályán, különösen a Honvéd támadásai voltak ötlettelenek. A lila-fehérek a 34. percben kissé szerencsés előzmények után vezetéshez jutottak, egy sorfalról visszavágódó szabadrúgást követően ugyanis Kastrati lőtt volna kapura, de "eltörte" a labdát, ami a 16-oson belül üresen álló Katonához került, s a tehetséges csatár közelről nem hibázott.
A gól után a Honvéd érezhetően gödörbe került, a játékosok képtelenek voltak megtartani a labdát, rendkívül pontatlanok voltak, a lila-fehérek viszont nem tudták újabb gólra váltani fölényüket.
A fordulás után is a remekül játszó Croizet vezette újpestiek uralták a meccset, negyedóra után viszont a vendégek egyenlíteni tudtak. Antonov ugyanis lerántotta a 16-oson belül a remek kiugratást kapó Nagy Dominikot, a 11-est pedig Lukic értékesítette.
Az egyenlítés után a Honvéd vette át a játék irányítását, sokkal többet birtokolta a labdát, az egyre fáradtabban mozgó lila-fehéreknek pedig csak ritkán volt erejük egy-egy kontrára. A vendégtámadásokban volt ugyan veszély, de újabb gól már nem esett, így az egyiküknek sem jó döntetlennel kellett beérniük a csapatoknak.


OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 1-2 (1-0) - a 70. percben félbeszakadt
Zalaegerszeg, v.: Bogár
gólszerzők: Skribek (13.), illetve Favorov (54.), Puljic (66.)
sárga lap: Komáromi (12.)

ZTE FC: Demjén - Németh E. (Lesjak, 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi - Bedi, Sankovic, Halilovic (Spoljaric, 66.) - Babati (Grezda, 66.), Koszta, Skribek

Puskás Akadémia: Tóth B. - Gera D. (Slagveer, 69.), Stronati, Spandler, Deutsch L. - Van Nieff, Corbu, Favorov - Komáromi, Puljic, Plsek

A hazaiaktól Bobál Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, illetve Waltner Róbert vezetőedző, a vendégektől pedig Nagy Zsolt és Joao Aniceto Grandela Nunes hiányzott eltiltás miatt. Rajtuk kívül a felcsúti együttesben Szolnoki Roland és Géresi Krisztián sem játszhatott sérülés miatt.
A ZTE előtt adódott az első ziccer, de a nyolcadik percben előbb Tóth Balázs védett, majd Deutsch László mentett, így a Puskás Akadémia ekkor még nem került hátrányba, de a 13. percben igen, amikor egy védelmi hibát kihasználva éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Skribek Alen bombázott a hálóba 14 méterről.
Az első félidő folytatása a nagy hőség miatt nem hozott izgalmakat, alig jutottak el veszélyes lövésig a játékosok. A Puskás Akadémia legígéretesebb próbálkozásánál, Komáromi György beadásánál Demjén Patrik mentett Gera Dániel elől a hosszabbítás második percében.
A második felvonás elején némileg aktívabbak voltak a vendégek, és az 54. percben sikerült is egyenlíteniük: az előző idényben Zalaegerszegen szereplő Artem Favorov lövése az élete első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt hátáról pattant a hálóba. A 66. percben Deutsch beadását az őrizetlenül hagyott Jakov Puljic lőtte a kapuba, ezzel már a Puskás vezetett. Innentől kezdve már nem a hőség, hanem a szakadó eső és a viharos erejű szél nehezítette a csapatok dolgát, de nem sokáig, mert a hetvenedik percben Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a meccset.
A bíró fél óra várakozás után úgy döntött, hogy a találkozót nem lehet folytatni vasárnap, mert a heves esőzés miatt szinte az egész pálya víz alá került. A magyar szövetség kedden dönt a meccs további sorsáról.