• 2024 03 29

Magabiztos idegenben a Kisvárda

A Fradi után az MTK otthonában is győztek a szabolcsiak

Második 2-1-es idegenbeli győzelmet aratta a Kisvárda az OTP bank ligában, a bajnokság 3. fordulójában az MTK nem tudott ellenállni az éllovas rohamainak. az

OTP Bank Liga, 3. forduló:

MTK Budapest-Kisvárda Master Good 1-2 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1500 néző, v.: Antal

    gólszerzők: Grozav (32.), illetve Hej (69.), Mesanovic (75.)

    sárga lap: Mijatovic (72.), illetve Hej (44.), Czérna (91.), Zlicic (95.)

 

MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Ferreira, Nagy Zs. - Balázs B. (Mezei Sz., 82.), Palincsár (Kata, 72.), Ramadani (Prosser, 82.), Dimitrov (Weir, 58.), Nagy B. - Miovski (Kovácsréti, 72.), Grozav

 

Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Matheus Leoni - Simovic (Karabeljov, 51.) - Navratil, Bumba (Camaj, 84.), Melnyik, Asani (Czérna, 63.) - Mesanovic (Zlicic, 84.)

 

    A kezdés után a Kisvárda ragadta magához az irányítást, de a kapura nem jelentett komoly veszélyt. Az MTK a 32. percben a volt kisvárdai Grozav remek lapos átlövésével váratlanul szerzett vezetést, majd továbbra is jobbára védekezni kényszerült ugyan, de két veszélyes akciót befejezésig vitt. A vendégek játéka és lelkesedése nem tört meg hátrányban, de a legígéretesebb akciók les miatt akadtak meg.

    A szünet után támadásban maradt a Kisvárda, amely szélről beívelt labdákkal próbált meg veszélyeztetni, a 69. percben pedig szabadrúgás utáni fejessel - Hej révén - egyenlített is. A 75. percben - ahogy a vendégek első találata előtt - a nagy kedvvel beszálló kisvárdai nevelésű debütáns, Czérna harcolt ki szabadrúgást, Matheus Leoni beadását pedig ezúttal Mesanovic fejelte a hazai kapuba. A hátralévő időben egyenrangú partnerek csatáztak egymással a mezőnyben, az addig rendkívül passzív MTK akart, csak már nem tudott veszélyes, huszáros hajrát kivágni, így elmaradt a hazai egyenlítés.

  •     A Kisvárda a szezonban a címvédő Ferencvárost és az újonc Gyirmótot is 2-1-re győzte le, míg az MTK vendégeként továbbra is veretlen tétmérkőzéseken.