• 2022 06 30

Nemcsak a vízilabdáról beszéltünk egymással Tokióban

Vályi Vanda értékeli női vízilabda válogatottunk olimpiai bronzérmét

A másikra odafigyelés és a csapategység kellett az olimpiai bronzéremhez - mondta honlapunknak Vályi Vanda, a magyar női vízilabda-válogatott játékosa, aki rendre elhozta a labdát a ráúszásoknál. A Tokiót megelőző három nyári olimpián mindig elvesztette a bronzmérkőzést válogatottunk, így most először sikerült éremmel hazajönni.

A magyarok hat arany-, hét ezüst- és hét bronzérmet szereztek a vasárnap zárult tokiói olimpián. A küldöttség utolsó csoportja hétfőn érkezett haza, őket négy busszal szállították a Liszt Ferenc repülőtérről a BOK csarnokbeli ünnepségre.
A szigorú japán koronavírus-szabályok miatt minden sportolónak, aki befejezte szereplését Tokióban, két nap alatt el kellett hagyni az olimpiai falut. Ezért három olimpiai bajnok, a kardvívó Szilágyi Áron, az úszó Milák Kristóf és a birkózó Lőrincz Tamás már korábban hazaért, nem a hétfői utolsó repülőgéppel jött, de ők is részt vettek az ünnepélyes fogadáson.

Hétfőn érkezett Budapestre – többek között – a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású aranyérmes női kajak négyes, a kajakos Kopasz Bálint és Tótka Sándor, továbbá az ezüstérmes kajakos Varga Ádám, a bronzérmes női és férfi vízilabda-válogatott és az öttusázó Kovács Sarolta.