• 2024 04 24

Kiejtette a Slavia Praha-t a Ferencváros

Egymás után másodszor jutott a BL rájátszásába a Fradi

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójából, miután a múlt szerdán házigazdaként 2-0-ra megnyert első mérkőzést követően kedden 1-0-ra kapott ki a cseh Slavia Praha otthonában.

Nem véletlenül mondta Peter Stöger, a zöld-fehérek mestere az első találkozó után, hogy a 2-0-ás előny birtokában sincs biztonságban csapata, ami a visszavágó minden percében bizonyítást nyert. A hazaiak óriási nyomás alá helyezték ellenfelüket, ám az első fél órában a kapu előtt még hatástalanul. Sőt egy kiugrás után Tokmac háromra növelhette volna a Fradi előnyét az összesítésben, de Kolar lábbal menteni tudta a norvég csatár éles lövését. A csehek kapusa jól avatkozott közbe az egyetlen alkalommal, amikor szükség volt rá. Dibusznak ugyanez nem sikerült a másik oldalon a 36. percben, bár a magyar kapus tehetetlen volt Masopust közeli lövésénél. A fordulás után minden ott folytatódott ahol a szünet előtt abbamaradt. Elképesztő nyomás alatt volt a magyar bajnok, ahogy mondani szokták törte a játékosok hátát a háló. A Ferencváros azonban állta a sarat, a prágaiaknak nem sok veszélyes helyzete akadt, ha igen Dibusz védett. A mérkőzés hajrájában Civic öt perc alatt kapott két sárga lapot, így a vendégek tíz emberre fogyatkozva próbálták tartani előnyüket az összesítésben. A csehek mindent megtettek az egyenlítésért, és ha ez sikerült volna nekik, nem valószínű, hogy Uzuniék kihúzzák a tizenegyespárbajig. Ám szerencsére erre nem volt szükség, a Ferencváros elvesztette ugyan a mérkőzést, ám olyan arányban, ami még neki kedvezett, így sorozatban másoidszor jutott el a Bajnokok Ligája rájátszásáig. A továbbjutó magyar bajnokra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében. Annak a párharcnak az első meccsét a jövő héten játsszák, és onnan már a csoportkörbe kerülnek a továbbjutó csapatok.
A párharc veszteseként a Slavia átkerült az Európa-liga selejtezőjébe.
Eredmény, BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Slavia Praha (cseh)-Ferencváros 1-0 (1-0)
Prága, v.: Tobias Stieler (német)
gólszerző: Masopust (36.)
sárga lap: Dorley (40.), Traoré (85.), illetve Haratyin (24.), Zachariassen (33.), Uzuni (58.), Civic (79., 84.), Kovacevic (85.), R. Mmaee (93.)
piros lap: Civic (84.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 2-1-es összesítéssel.

Slavia Praha: Kolár - Bah, Holes, Kacharaba, Dorley - Hromada (Traoré, 65.), Stanciu - Masopust (Musa, 75.), Schranz (Plavsic, 65.), Olayinka (Sima, 16.) - Tecl (Kuchta, 65.)

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee (Kovacevic, a szünetben), Civic - Laidouni - Botka (Zsubkov, 77.), Nguen (R. Mmaee, 67.), Haratyin, Zachariassen (Somália, 71.), - Uzuni

(Fotó: fradi.hu)