• 2024 03 29

Vasárnapi magyar mérleg

Berecz a második helyre jött föl az éremfutam előtt

Felemás magyar nap vasárnap az olimpián.

Vitorlázás: A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó a kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, de egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona utóbbiban csak nyolcadikként futott be. Így helyet cseréltek, Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. Az utolsó futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, és a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva.
    Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

Vízilabda: A női vízilabdázók - akik korábban legyőzték a címvédő amerikaiakat - 11-9-re kikaptak a kínaiaktól, így csoportmásodikként jutottak a negyeddöntőbe.

Női vízilabdatorna, B csoport, 4. (utolsó) forduló:
Kína-Magyarország 11-9 (4-1, 3-1, 2-4, 2-3)
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
gólszerzők: Csang Csing, Csen Hsziao, Teng Cö-ven, Hsziung Tun-han 2-2, Niu Kuan-nan, Csaj Jing, Vang Hszin-jen 1-1, illetve Gurisatti 4, Illés 2, Keszthelyi, Leimeter, Szücs 1-1
ötméteres: 1/1, illetve 1/1
gól/emberelőny: 6/12, illetve 5/12

A B csoportban másodikként záró magyar válogatott az A-ban harmadik hollandokkal találkozik a nyolc között

Asztalitenisz: A magyar női asztalitenisz-válogatott a papírformának megfelelően kikapott vasárnap a házigazda, második helyen kiemelt japánoktól a csapatverseny első fordulójában, így búcsúzott a tokiói olimpiától.

asztalitenisz, női csapatverseny, 1. forduló (nyolcaddöntő):
Japán-Magyarország 3-0

Isikava Kaszumi, Hirano Miu-Fazekas Mária, Pergel Szandra 3-0 (7, 7, 8)
Ito Mima-Madarász Dóra 3-0 (2, 6, 6)
Hirano-Pergel 3-0 (3, 5, 7)

Atlétika: Női 100 méter gáton Kozák Luca az elődöntőben féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett, vagyis nem ért célba és kiesett. Távolugrásban Nguyen Anasztázia 16., 3000 méter akadályon Tóth Lili Anna - aki csaknem tíz másodpercet faragott eddigi legjobbjából - 18., Kácser Zita 41., míg a kalapácsvető Gyurátz Réka 26. lett.