• 2024 04 26

Angol-olasz döntőt vár a foci Eb-n Elbert Gábor

Az MLSZ korábbi főtitkára továbbra is Angliát tartja az aranyérem legfőbb esélyesének

Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára honlapunknak elmondta: őt is meglepte, hogy a csoportunkból továbbjutó három sztárcsapat (az aktuális világbajnok Franciaország, az Eb-címvédő Portugália és társrendező Németország) egyike sem élte túl a nyolcaddöntőt.

Szerinte reális az olasz-spanyol és az angol-dán párosítás a két elődöntőben, mivel egyik válogatott sem érdemtelenül jutott el idáig. Kiemelte a dánok lenyűgöző csapategységét és az olaszok nagyszerűségét, miközben meglátása szerint Roberto Mancini szövetségi kapitány együtteséből a semleges szurkoló senkit nem tudna megnevezni, mint például korábban Paolo Rossit vagy Roberto Baggiot. Hozzátette: a spanyoloknál nincs vezéregyéniség, és véleménye szerint jobb lenne, ha Anglia maradna a támadó felfogásnál és a három csatáros kezdő tízenegynél. 

Olaszország-Anglia finálét vár július 11-én este a londoni Wembleyben, ahol a házigazdák a hazai közönség segítségével Európa-bajnokok lehetnek.

 Az olasz válogatott a keddi, londoni elődöntőben a spanyolokkal találkozik este kilenctől, majd szerdán 21 órától a dán-angol elődöntőt rendezik meg.