• 2024 04 26

Érem nélküli nap

Remeklés az uszodában és a triatlon pályán

Kikaptak a női kézilabdázók, kiestek a cselgáncsozók. Viszont remek eredmények születtek a Tokiói Vizes Központban.

Hegyikerékpár: A 19 esztendős Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében, amelyben hármas svájci siker született.

Triatlon: Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében kedden a tokiói olimpián, míg a másik magyar, Kovács Zsófia kiesett.

Úszás: A világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből.

A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a 200 méter vegyes szerdai döntőjébe.

Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott a keddi előfutamból a szerdai elődöntőbe 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyén, míg a szám másik magyar indulója, Hosszú Katinka visszalépett.

Vitorlázás:  Finndingiben szereplő Berecz Zsombor másodikként zárta keddi második futamát is a tokiói olimpián.  Mindez azt jelenti, hogy Berecz az összetettben is a második helyről várja a szerdai folytatást. Laser Standardban Vadnai Benjamin a korábbi 15. és 16. helye után a keddi harmadik futamában 18. lett, hat futam után összesítésben pedig a 17. helyen áll. A Laser Radialban induló Érdi Mária hat futam után a 14. helyről várja a folytatást, miután kedden korábban előbb második, majd a 17. helyen ért célba.

Cselgáncs: Ungvári Attila elvesztette első mérkőzését és kiesett kedden a tokiói olimpia cselgáncstornáján. Özbas Szofi a második mérkőzésén kapott ki.  A 63 kilogrammban szereplő olimpiai újonc magyar a vb-bronzérmes német Martyna Trajdos legyőzése után Maria Centracchio ellen lépett tatamira a nyolcaddöntőben. Az olasz dzsúdóstól ipponnal kikapott és ezzel búcsúzott.

Kézilabda: A magyar női kézilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 33-27-re kikapott kedden a braziloktól a tokiói olimpián.  Elek Gábor szövetségi kapitány együttese így két vereséggel áll, s legközelebb csütörtökön lép pályára a címvédő oroszok ellen.
   

Női kézilabdatorna, B csoport, 2. forduló:
Brazília-Magyarország 33-27 (17-11)
    gólszerzők: Rodrigues Belo 7, Vieira 7, Amorim 6, Do Nascimento 4, de Araujo 3, de Paula 2, Araujo 2, Cardoso 1, Ventura 1, illetve Schatzl 7, Szőllösi-Zácsik 4, Lukács 4, Tomori 4, Vámos 3/2, Szucsánszki 2, Háfra 1, Klujber 1/1 , Kisfaludy 1

    lövések/gólok: 48/33, illetve 43/27
    gólok hétméteresből: 0, illetve 3/4
    kiállítások: 4, illetve 3

Sportlövészet: A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuskások vegyescsapat-versenyében a tokiói olimpia keddi napján. A játékokon most bemutatkozó számban a magyar duó 627,9 körös eredménnyel a nyolcadik helyen került be a középdöntőbe, ahol 414,6 körös teljesítménye nem volt elég a legjobb négy közé jutáshoz.

Tollaslabda:  A tollaslabdázó Sárosi Laura keddi találkozója előtt visszalépett a tokiói olimpiától, mivel vasárnapi mérkőzésén részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett.

Krausz Gergely szoros csata végén elveszítette második csoportmérkőzését, így biztosan hármasa utolsó helyén zár a tokiói olimpián, így kiesett. 

férfiak, J csoport: Szergej Szirant (orosz)-Krausz Gergely 2-0 (18, 18)