• 2024 04 23

Pupp Rékának motivációt adhat Párizsra a tokiói 5. helyezés

Fotó: MTI

Pupp Réka ötödik lett a tokiói olimpián. A paksi cselgáncsozó szereplését az Atomerőmű SE edzője, a korábbi szövetségi kapitány Hangyási László értékelte.

Pupp Réka ötödik lett a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián. Az Atomerőmű SE idei Eb-bronzérmese két győzelem után kikapott a negyeddöntőben a svájci Fabienne Kochertől, majd a dél-koreai Park Da Szolt verte, így következhetett a harmadik helyért a tekintélyes eredménylistával rendelkező Odette Giuffrida. Az olasz dzsúdós ezüstérmes volt Rióban, tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot, idén pedig második lett, de több Grand Slam-, és Grand Prix-győzelemmel is büszkélkedhet. Végül értékelhető akció nélkül telt el a négy perc. Az aranypontig tartó ráadásból fél perc telt el, amikor az olasz ippont érően a földre csavarta Puppot, és nyert.
Hangyási László egykori szövetségi kapitány és az Atomerőmű SE 64 éves edzője honlapunknak azt nyilatkozta, hogy picit türelmesebben összejöhetett volna Rékának az érem. Szerinte a svájci elleni negyeddöntőért nagy kár volt, igaz riválisa szerzett már világbajnoki bronzérmet. Hozzátette: sorsolását látva óriási teljesítmény a 25 éves paksi sportoló 5. helyezése, ami miatt biztos maradt hiányérzet
Rékában, miközben ez mindennél jobban motiválhatja a 2024-es párizsi olimpiáig.
Hangyási László 1992-től sorozatban 7 olimpián vehetett részt, ő volt a felkészítője az eddigi egyetlen magyar olimpiai bajnoknak, Kovács Antalnak. Szintén az ő szakmai munkáját dicséri Braun Ákos 2005-ös világbajnoki aranyérme is. Ákos, Réka edzőjeként van Tokióban. A másik paksi judoka, a 100 kilós Cirjenics Miklós csütörtökön lép tatamira, hétfőn pedig a tavalyi Európa-bajnok Karakas Hedvigért szoríthatunk.