• 2024 04 19

Vasárnapi olimpiai program magyar szemüvegen át

Július 25., vasárnap

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a tokiói játékok előtt 13 magyar érmet vízionált és vasárnap ezekből az érmekből akár több is gazdára találhat.

Persze ne kiabáljunk el semmit. A sort vasárnap az úszók és a sportlövők kezdik. A tokiói vizes központban fél négykor a férfi, negyed ötkor a női 400 méteres vegyesúszás fináléját rendezik. Utóbbiban a címvédő Hosszú Katinkával. Magyar idő szerint délben pedig már a következő napi úszó selejtezők jönnek. A sportlövők két döntőben is érdekeltek lehetnek. Hiszen a hajnali kettes selejtező után ideális esetben negyed ötkor Major Veronikával, fél kilenckor pedig Péni Istvánnal jöhetnek a pisztoly és légpuska finálék. Vasárnap megkezdik hosszú menetelésüket a vitorlázók, illetve a férfi vízilabda válogatott is. Utóbbiak fél ötkor játszák első csoportmeccsüket Görögország ellen. Pupp Rékának viszont már az első meccse is döntőnek illik majd be, a koszovói olimpiai bajnok Kelmendi ellen. Pétervári Molnár Bendegúz az egy nappal előre hozott negyeddöntőben már a legjobb 12 közé kerülésért evez majd.

A vívók is korán kezdik, de remélhetően sokáig versenyeznek majd. A női tőrözők már magyar idő szerint hajnali kettőkor pástra lépnek az egyéni verseny során. A férfi párbajtőr világranglista vezetője Siklósi Gergely pedig erőnyerőként fél nyolckor vívja első meccsét. A egyéni küzdelmeiket kezdik meg a magyarok további négy sportágban is. Fél hat körül a teniszező Fucsovics Márton, hétkor az asztaliteniszező Póta Georgina, valamint a tollaslabdázó Sárosi Laura és Krausz Gergely is színre lép. A női torna selejtezőiben Kovács Zsófia próbál meg a fináléba kerülni délután fél kettőtől. Majd a napot a női kézilabda-válogatott Franciaország elleni csoportmeccse zárja, délután fél háromkor.

Úszás

03:30  férfi 400 méter vegyes döntő, Verrasztó Dávid
04:12 női 400 méter vegyes döntő, Hosszú Katinka, Mihályvári-Farkas Viktória
12.00 előfutamok: Burián Katalin, Németh Nándor, Kozma Dominik, Telegdy Ádám, Bohus Richárd, Késely Ajna, férfi 4x100 m gyorsváltó

04:30 Vízilabda, férfi csoportmérkőzés: Magyarország-Görögország


04:30 Cselgáncs, női 52 kg: Pupp Réka

05:00 Evezés, férfi egypár: Pétervári-Molnár Bendegúz

05:00 Vitorlázás: Érdi Mária, Vadnai Benjamin, Cholnoky Sára

Vívás, 02.00-13:45 női tőr egyéni, Pásztor Flóra, Kreiss Fanni, Kondricz Kata

07:35-14:15 Siklósi Gergely

05:30 Tenisz, férfi egyes: Fucsovics Márton-Hubert Hurkacz (lengyel)

07:00 Asztalitenisz, női egyes:  Póta Georgina-Rachel Moret (svájci)

Tollaslabda, 6.20: Krausz Gergely- Ginting (indonéz)
12.20  Sárosi Laura- Intanon (thaiföldi)

13:20 Torna, női selejtező: Kovács Zsófia

14:30 Kézilabda, női csoportmérkőzés: Magyarország-Franciaország