• 2024 04 23

Ez lesz a mieink szombati programja

Fotó: MTI

Szombaton már nagyüzem lesz Tokióban, hiszen 11 számban avatnak bajnokot az ötkarikás játékok első napján. Köztük magyar éremesélyekkel.

Az első magyar döntős Mészáros Eszter lehet, aki a női légpuskások selejtezőjében már kora reggel lőállásba lép, az esetleges fináléja pedig magyar idő szerint hajnali négykor lehet, ha bekerül a legjobb nyolc közé. Amikor Mészáros Eszter befejezi, nagyjából akkor kezdi el menetelését Salim Omar az egyetlen magyar teakwondós, az első magyar cselgáncsozó Csernoviczki Éva, valamint a férfi kardvívók is. Hiszen az egyéni küzdelmekben Szilágyi Áron, Szatmári András és Decsi Tamás lép pástra, remélhetően a későn kelők is láthatják majd őket küzdeni, már a négyes döntőben. Szintén magyar idő szerint hajnalban kezdi el a tekerést a Giro idei magyar hőse Valter Attila a mezőnyversenyben. Az ökölvívók 57 kilogrammos súlycsoportjában Gálos Roland nem kapott könnyű sorsolást, hiszen a kazah ifjúsági világbajnok Temirzanov lesz majd az ellenfele a nyitó meccsén. Amikor az első napon a kardozók és a küzdősportok versenyzői remélhetően éremcsatáikat vívhatják, akkor kezdik el selejtezőiket az úszók. Többek közt Hosszú Katinka is rajtköre lép majd. A nap során pedig négy magyar asztaliteniszező is asztalhoz áll. A Szudi, Pergel duó mellett, Madarász Dóra és Majoros Bence is az első fordulót kezdi. Igaz, míg a vegyespárosnak egy győzelem már negyeddöntőt érne, addig az egyéni indulóknak ugyan ehhez már három meccset kellene nyerniük.

    

04:00 Sportlövészet, női légpuska döntő: Mészáros Eszter

03:00-15:30  Taekwondo, férfi 58 kg: Salim Omar

04:00-11:00 Férfi kerékpár, országúti mezőnyverseny: Valter Attila

04:00-13:00 Cselgáncs, női 48 kg: Csernoviczki Éva

05:00-15:00 férfi kard egyéni: Szilágyi Áron, Szatmári András és Decsi Tamás

05:15  Ökölvívás, férfi 57 kg: Gálos Roland - Temirzanov (kazah)

12:00 Úszás, selejtezők: Bernek Péter, Verrasztó Dávid, Sebestyén Dalma, Zombori Gábor, Hosszú Katinka, Mihályvári-Farkas Viktória

Asztalitenisz, 04:15 vegyes páros: Szudi, Pergel – Wong, Doo (hong-kongi)

13:15 női egyéni: Madarász Dóra - Edem (nigériai)

14:45 férfi egyéni: Majoros Bence – Bouriah (algériai)