• 2024 04 25

Három gólos hátrányba került a Puskás Akadémia FC

Súlyos vereség Rigában

A Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában az első meccsen az RFS 3-0-ra győzte le a Puskás Akadémia FC-t. A találkozó végeredményét a lettek már a meccs 25. percében beállították, a látottak alapján pedig a felcsútiak továbbjutása lenne a meglepetés a visszavágón.

Hornyák Zsolt egy hete a Konferencia Liga első köre után úgy nyilatkozott, hogy nemzetközi szinten még serdülőcsapatnak számítanak a felcsútiak. Hogy mennyire igaza van, azt Jurmalában bizonyosodott be. Hiszen az RFS Riga, amely az UEFA szabályok miatt nem is hazai gyepen küzdött meg a Puskás Akadémia FC-vel, már az első félidő 25. percére eldöntötte a továbbjutás kérdését. A lettek két fejes góllal, majd egy büntetővel három gólos előnyre tettek szert és a fórjukat, néhol hősiesen védekezve, de meg is őrizték a lefújásig. 

A látottak alapján az RFS semmivel sem jobb csapat, mint a PAFC, de a házigazdák erejükön felül teljesítettek, a Puskás Akadémia játékosai pedig jóval tudásuk alatt. Hogy ez megváltozik-e a visszavágóra azt nehéz megjósolni. Az viszont biztos, hogyha így maradt, akkor a másoik körben újabb magyar csapat búcsúzik a harmadik számú nemzetközi kupától. 

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
FK Rigas FS (lett)-Puskás Akadémia FC 3-0 (3-0)
Jurmala, v.: Kikacseisvili (georgiai)
gólszerzők: Lemajic (8., 24., a második 11-esből), Freisenbichler (18.)
sárga lap: Deocleciano (50.), illetve Spandler (25.), Nagy Zs. (45+2.), Kiss T. (45+4.)

FK Rigas FS: Cerniauskas - Savalnieks, Jagodinskis, Lipuscek, Sorokins - Simkovic (Micevski, 80.), Strumia, Saric - Friesenbichler (Kouadio, 64.), Lemajic (Stuglis, 91.), Deocleciano (Rakels, 69.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Nagy Zs. (Puljic, 54.), Stronati, Joao Nunes, Spandler - Van Nieff, Komáromi (Baluta, a szünetben) - Slagveer, Plsek, Kiss T. (Deutsch, a szünetben) - Corbu

Fotó: FKS Riga